Početna Događanja U organizaciji Nove generacije iz Šorndorfa proslavljen međunarodni Dan žena

U organizaciji Nove generacije iz Šorndorfa proslavljen međunarodni Dan žena

Veselo i opušteno
foto: Dragan Đole Đorđević

Tamburaši i ruže za dame

Članovi srpskog kluba Nova generacija iz Šorndorfa kraj Štutgarta u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg priredili su nezaboravno romantično veče u klupskim prostorijama. Povod je bio praznik dama  i njihov dan – Dan žena. Interesovanje gostiju je bilo veliko i od prvobitno planiranih 70 osoba na kraju je bilo 110.  I svi su bili prezadovoljni. Dame, što je ambijent za njihov dan bio božanstven, dekoracija, hrana, cveće, svetlo, izbor vina i ostalih pića kao i sama muzika a muški svet što je i on mogao da se opusti i uživa u divnoj večeri pošto su domaćini članovi kluba Nova generacije sve osmislili do najsitnijih detalja.

Orkestar „Marko i tamburaši“ iz Minhena dopunjeni sjajnim harmonikašem i muzičarem Jocom Đevićem iz Čačka, koji godinama živi u Štutgartu, ispunili su sve muzičke kriterijume. Muzika na uvce i zvuci starogradskih pretežno vojvođanskih pesama podsetili su na divne i opuštene dane, izazvali lepa sećanja na mnoge drage osobe, a pre svega na mame, bake, sestre i sve one sa kojima se u kući i u zavičaju nekada ovaj praznik obeležavao na poseban način.

Prijatna atmosfera
foto: Dragan Đole Đorđević

Od uprave kluba svaka dama je dobila na poklon po jednu ružu, dok je deo muške populacije bio galantan pa su za svoje bolje polovine nabavili još po koji cvet i buket.
Ovom proslavom uprava Nove generacije je želela da istakne da žene zauzimaju visoko mesto u društvu, u svakodnevnom životu i tokom cele godine, da one čine stubove na svim poljima i da im se zahvale za sve što su pružile i što pružaju.

Uz prijatne mnogobrojne čestitke, u dobrom raspoloženju i veseloj atmosferi provelo se divno veče, puno pevanja i plesanja, uživanja i prijatnog razgovora.
Ovo društvo, koje je osnovano 2006. godine, od nedavno ima novu upravu. Predsednik je Dragan Đole Đorđević, potpredsednik Violeta Popović, sekretar je Ivica Đorđević a blagajnik Sandra Conić.