Početna Najave Vlasnik kafića „Herzlein“ u Frajburgu nudi gostima prijatan ambijent i muziku

Vlasnik kafića „Herzlein“ u Frajburgu nudi gostima prijatan ambijent i muziku

U Frajburgu u kafiću „Herzlein“, koji drži Banjalučanin Goran Ećko Balaban, u poslednjih mesec dana održane su dve lepe svirke i za sutra (subota 16. mart 2019.) je planirana nova.

Goran Ećko Balaban

Za Dan zaljubljenih i za Osmi mart večiti romantik i boem Goran Balaban je svojim gostima pružio malo drugačiju atmosferu, jer je njegova želja da sredini u kojoj živi unese neku novu dimenziju. „Želim da ne ostanemo večiti gastarbajteri i da se o nama ne priča u stilu one pesme Bore Čorbe: a kad subota dođe… ja kravatu pa na pevaljku…već da ovo bude mesto gde svako može da pronađe svoj kutak i da se oseća opušteno, da može da se druži uz razgovor i da ujedno uživa u prijatnoj akustičnoj muzici“.

Đeni Palavra muzičarka iz Sarajeva koja živi u Frajburgu, sutra će po treći put i to po želji posetilaca svirati i pevati u kafiću. Ona praktično peva zabavnu muziku i bira narodnu (ne turbo folk) koja je prihvatljiva za svačije uvo i koja pripada određenoj kulturi sa našeg prostora. Njen repertoar obuhvata još i starogradske pesme, sevdalinke i evergrin muziku i nadamo se još jednoj uspešnoj večeri“, dodao je vlasnik kafića.

Đeny Palavra
Foto: lična arhiva

On je istakao da i kada bi posetioci želeli glasnu muziku da to ne bi mogli da dobiju pošto se njegov prostor nalazi u stambenoj zgadi i da je svaki nastup uslovljen ograničenom glasnoćom pa tako da svi koji vole razgovor i druženje uz prijatnu muziku to mogu dobiti kod njega.