Početna Najave Gostuje KUD Kopaonik iz Leposavića sa Kosova i Metohije

Gostuje KUD Kopaonik iz Leposavića sa Kosova i Metohije

Generalni konzulat Republike Srbije u Štutgartu u saradnji sa šest klubova Saveza srpskih udruženja Nemačke organizuje  koncert folklornih društava u nedelju 31. marta u mestu Kuhen kod Gepingena.  Pored nastupa mladih folkloraša koji žive u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg nastupiće i specijalni gosti igrači kulturno umetničkog društva Kopaonik iz Leposavića na Kosovu i Metohiji. Predstavnici generalnog konzulata kao i udruženja Srpski Centar Štutgart, Srpskog humanitarnog i kulturnog društva Morava takođe iz Štutgarta, Srpskog kulturnog društva Karađorđević iz Rojtlingena, Srpskog kulturnog kluba Nova generacija iz Šorndorfa, Srpskog kulturnog društva Sveti Sava iz Gepingena i Srpskog kulturnog centra Sindelfingen iz istoimenog grada, očekuju mnogobrojne goste i nadaju se lepoj zajedničkoj manifestaciji, koja se u po prvi put organizuje u ovakvom sastavu.

Deo prisutnih na sastanku: predstavnici klubova sa generalnim konzulom Vučurović i
predsednikom Saveza Srpskih udruženja Nemačke Danilom Đokićem

Nakon folklornog druženja u zabavnom delu nastupiće Dragana Radosavljević Cakana (rodom takođe iz Leposavića) i  Dejan Ćirković Ćira. Ulaz je besplatan. Skupljaće se dobrovoljni prilog za članove KUD društva Kopaonik iz Leposavića.

Manifestaciji će prisustvovati srpski diplomatski kor u Nemačkoj – svi  generalni konzuli kao i ambasador. Takođe prisustvovaće i predstavnici srpskih ministarstava koji će dan kasnije zajedno sa srpskim diplomata u Nemačkoj prisustvovati Danima konzulata u Štutgartu.
Predstavnici srpskih klubova sa generalnim konzulom Božidarom Vučurovićem održali su već dva sastanka, na kojima su pali konkretni i složni dogovori. Manifestacija traje od 15 do 22 časa. Ankenhalle Kuchen, Jahnstrasse 37, 73329 Kuchen.