Početna Događanja Učenici Srpske dopunske škole iz Raštata i Gagenaua recitovali mamama

Učenici Srpske dopunske škole iz Raštata i Gagenaua recitovali mamama

Učenisi Srpske Dopunske škole iz Raštata i Gagenaua izvode program
Foto: Rasejanje.info

„Ljubav i majka isto se piše“

Na manifestaciji Srpskog kulturnog centra Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata, posvećenoj međunarodnom Danu žena, nastupili su i učenici Srpske dopunske škole iz gradova Raštat i Gagenau, koje podučava učiteljica Mirjana Milošević. Na zabavi su izveli recital pod nazivom ,,Ljubav i majka isto se piše“.

Učiteljlica Mirjana Milošević
Foto:Rasejanje.info

Đaci iz ova dva grada u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg govorili su najlepše stihove o majci… Pesma za mamine oči od Mire Alečković, Zdravica majci Dobrice Erića, Mamino srce Dragana Lukića, Stara baka Jovana Jovanovića Zmaja, Mame Duška Radovića i Pesme o majci Branka Radičevića su se smenjivale i svaki recital učenika bio je nagrađen bogatim aplauzima. Za kraj su deca otpevala i pesmu „Najlepše je zemlja moja, u srcu je svome nosim“

Đaci su na redovnim časovima specijalno za ovu priredbu pripremili čestitke za sve prisutne dame u sali. Svaka čestitka je imala po jedan ručno napravljen cvet sa ćiriličnim natpisom „Srećan Osmi mart“.  Sve dame su bile zadovoljne cvetom i neke od njih su se zahvalile tako što su pojedinu decu častile ukusnim kolačima i tortama, kojih je na manifestaciji bilo puno.

Rad učenika Srpske škole
Foto: Mirjana Milošević

Za neke đake Srpske dopunske škole ovo je bio prvi nastup propraćen prvom tremom, ali je zadovoljstvo nakon recitovanja pesmica bilo veliko. Na bini u jednom trenutku su bili i budući đaci, kojij su kao što slika govori bili presrećni što su među tolikom decom.

„Bravo deco“- podrška najmlađih nije izostala
Foto: Rasejanje.info