Početna Zanimljivosti Moda by Doda

Moda by Doda

Za početak, udobnost

Rubriku vodi Isodora Vujić, student istorije iz Beograda

Svakodnevno, bilo gde, u bilo kom trenutku, u prolazu, čujemo ono svima poznato “Kako se dobro obukla, baš je moderna”. Ali da li je zapravo tako? Da li je i koliko je potrebno biti moderan i pratiti trendove u svetu Instagrama i modnih influensera?

Zapravo, kada se bolje pogleda, ništa od toga nije ni bitno. Nema potrebe pratiti današnje trendove koje nam nameću mediji i “mega” zvezde koliko domaće, toliko i strane estrade. Uz dobrog fotografa i malo fotošopa, svaka od nas može da bude ikona stila. Svi će se diviti i zavideti na fenomenalnoj kombinaciji koja podseća na novogodišnju jelku. Veoma jednostavno, zar ne? Međutim, to nije poenta. Ako svoje izabrane krpice ne umeš da izneseš sa ponosom, uzdignute glave, nikome neće privući pažnju..ostaviti neki opšti utisak.

Isidora Vujić
Foto: Marija Pavlović

Svaka žena/devojka treba da se oseća prijatno u onome što nosi. Tada se odeća spaja sa tobom, postaje deo tebe i predstavlja te svetu kroz ceo taj dan – tvoja osećanja, sreću, tugu, misteriju i nedokučivost. Ljudi zanemaruju činjenicu da je ono što nosiš bitan faktor tvoje ličnosti. Odeća govori za nas čak i kada mi ćutimo; spaja se sa našim duhom, raspoloženjem. Veoma lako se primeti kada se ne osećaš komotno u onome na sebi. Telo ne ume da glumi. Kada se to shvati, rečenica “Kao da je bitno šta ću da obučem” postaje i te kako bitna.

Zato, ne treba terati sebe na kupovinu nečega da bi izgledala kao osoba od stila koja je ispratila sve nedelje mode. Treba biti ono što jesi, bez nošenja maski i kostima, već onoga što će se prosto spojiti sa tobom. To daje dodatnu slobodu, a za njom sledi pozitivna energija koja će se preneti na tvoje okruženje. I sve to zbog prijatnih krpica sa polica ženskog ormara.

Isidora Vujić