Početna Najave Promocija novog romana Dese Burazor Aslanidu

Promocija novog romana Dese Burazor Aslanidu

Noć iz Berlinskog zida

Desa Burazor Aslanidu književnica srpskog rasejanja predstaviće večeras u Štutgartu svoj drugi roman Noć iz Berlinskog zida, u prostorijama generalnog konzulata Republike Srbije (Taubenstr.4) sa početkom u 19.30 Organizator je Srpsko Prosvjetno kulturno društvo “Prosvjeta”Štutgart kao i Srpsko kulturno društvo Sveti Sava, takođe iz glavnog grada Baden-Virtemberga. Gost večeri na promociji biće Borica Perišić Đekanović.

Autorka, koja je srpkog publici u Štutgartu sa okolinom poznata po književnim i likovnim promocijama, koja je ujedno organizovala mnoge književne veće poznatih književnika iz matica i rasejanja i koja se zalaže da se srpska literarna kultura predstavi i drugim narodima i za večeras najavljuje bogat program koji će prisutnima ostati u divnom sećanju.

Autorka romana i veliki humanista Desa Burazor Aslanidu
Foto: Rasejanje.info

Za svoj prvi romana Krugovi života – Gradonačelnik  i Srpkinja, Desa Burazor Aslanidu je dobila nagradu Akademije Ivo Andrić iz Beograda. To priznanje dodeljeno joj je u Beogradu u gradu u kome je provela jedan deo svoga života. Roman Krugovi života govori o psihologiji naših ljudi koji su se svojom ili  tuđom  voljom našli u rasejanju. Desa je iznela deo teškoća kroz koje su prolazili Srbi na prostoru Nemačke za vreme građanskog rata i kada Srbi nisu smeli da kažu ni da se izjasne kom narodu pripadaju zbog velike medijske hajke na njih u Nemačkoj.

U sam roman je unela i one segmente koje drugi ili nisu hteli ili nisu smeli da primete.
Pored pisanja romana, slikanja, redovno posla Desa je poznata i pora raznim akcijama i neumornim idejama kako pomoći onima koji su bolesni i nemaju a posebno deci.