Početna Najave Borica, Nevenka i Mirjana, književnice iz Štutgarta i Frankfurta, održaće tri zajedničke...

Borica, Nevenka i Mirjana, književnice iz Štutgarta i Frankfurta, održaće tri zajedničke promocije u Republici Srpskoj

Tri velike pesnikinje i književnice srpskog rasejanja iz Nemačke Borica Perišić Đekanović, Nevenka Dolić-Đukić i Mirjana Ćalić-Lukić održaće tri književne večeri u Republici Srpskoj: u Banja Luci, Tesliću i u Doboju.

Dela Borice, Nevenke i Mirjane
Foto: lična arhiva

Sve tri su poznate našoj publici i u Nemačkoj i u Republici Srpskoj, jer su imale više promocija. Pesnikinje i književnice se pisanjem bave iz hobija i stvaraju u svojim gradovima: Borica u Kalvu kraj Štutgarta, Nevenka u Štutgartu i Mirjana u Frankfurtu. Članice su pesničkih udruženja u Štutgartu i Frankfurtu i rado se odazivaju pozivima za svaku vrstu literarnog druženja. Promocije će biti 19. aprila 2019. u Banja Luci u Narodnoj biblioteci, 20. aprila u Tesliću u Kino sali i 21. aprila u hotelu Park u Doboju. Sve tri promocije počinju u 19 časova.

Pozvi na promociju
Foto: lična arhiva

Borica će predstaviti svoja dela Kad trave zamirišu i Ukus zrele maline, Nevenka Korak napred i Odsjaj duše i Mirjana Čekajući proljeće i Na zgarištu uspomena. Ovo su njihove prve zajedničke književne večeri. O knjigama će govoriti magistar Slobodanka Kalamanda i profesor Ranko Tovilović.