Početna Događanja Predstavnici Morave iz Štutgarta uručili invalidska kolica za Dom Veternik

Predstavnici Morave iz Štutgarta uručili invalidska kolica za Dom Veternik

Isporuka invalidskih kolica u Veterniku, donacija društva Morava iz Štutgarta
Foto: Zoran Petrović

Članovi Srpskog kulturnog i humanitarnog društva (SKHD) Morava iz Štutgarta, kako su najavili, tako su i realizovali još jednu veliku humanitarnu akciju. Za Dom Veternik kod Novog Sada početkom nedelje isporučeno je 50 invalidskih kolica. Akcija u vrednosti od 8500 evra je uspešno realizovana i velika zahvalnost ide svima članovima Morave, a posebno mladoj upravi na čelu sa Nebojšom Antićem i koordinatorom ovog projekta Ljubicom Pantić. „Svi su bili u potpunosti na visini ovoga zadatka. Presrećni smo i u ovom duhu nastavljamo dalje“, izjavila je Vera Gregović, prva predsednica Morave i jedan od osnivača ovoga društva.

Kombi sa pošiljkom privukao pažnju stanovnika doma u Veterniku
Foto: Zoran Petrović

Profesor muzike Zoran Petrović je u ime Moravaca bio na licu mesta kada je stigao kombi firme Standardsped iz Novog Sada i vlasnici članovi porodice Vasić, koji su prevezli kolica. „Sa zadovoljstvom potvrđujem, da je domu za decu ometenu u razvoju isporučeno 50 invalidskih kolica, koje je poslala Morava. Dom ima 506 štićenika od kojih je oko 50 nepokretnih, kojima su ova kolica neophodna. Nažalost, ili na njihovu sreću, oni će u domu boraviti do kraja života, kako mi je rekla doktorka Tatjana, koja je primila donaciju, pošto u domu imaju dobru negu, odlične uslove i organizovan zabavni život – imaju, na primer, folklornu sekciju. Postoji i farma o kojoj vode računa i na njoj se nalaze kokoške, prasići, krave i jedan konj. Lakši slučajevi korisnika doma koje sam video, deluju mi veoma zadovoljno, naročito kada su ugledali kamion sa donacijom“, preneo je svoje utiske za portal Rasejanje.info Zoran Petrović.

Zahvaljujući firmi Otobok iz Duderštata u blizini Getingena u nemačkoj pokrajini Donja Saksonija, čiji su predstavnici dali posebnu ponudu, Morava je mogla da kupi već broj kolica. Predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u Štutgartu su se založili i pomogli oko carinskih formalnosti, kako bi isporuka što pre stigla do Veternika. Moravci se od srca zahvaljuju svima na pomoći i najavljuju da će uskoro saopštiti koja im je naredna humanitarna akcija.