Početna Događanja Sastanak roditelja igrača društva Nikola Tesla iz Frajburga

Sastanak roditelja igrača društva Nikola Tesla iz Frajburga

U petak 10. maja, sa početkom u 19 časova, održaće se sastanak uprave i roditelja mladih folkloraša Srpskog kulturnog i umetničkog društva Nikola Tesla, kako bi se detaljno dogovorili o učešću na dve manifestacije, na kojima će predstavnici ovoga društva imati svoje štandove. Reč je o Međunarodnom festivalu naroda u gradiću Milhajm nedaleko od Frajburga, koji se održava preko četiri decenije i na kome je ovo srpsko udruženje prisutno od osnivanja 2006. godine. Druga manifestacija na kojoj će predstavnici društva Nikola Tesla imati svoj štand je takođe festival naroda u Frajburgu, u delu grada Haslah. Pored obezbeđivanja hrane, pića i dekoracije, SKUD Nikola Tesla će se predstaviti i igrama iz Srbije. Upravo zbog same organizacije je važno da se na sastanku pojavi što veći broj roditelja, kako bi se ravnomerno rasporedili zadaci, zaključak je sa poslednjeg sastanka koji je održan minulog petka.

Deo roditelja i prisutnih na sastanku u petak
Foto: Rasejanje.info

Igrači folklorne sekcije Nikola Tesla iz Frajburga narednog vikenda imaju dva nastupa i to na crkvenim slavama: jedan u svojoj parohiji na proslavi Spaljivanja moštiju svetoga Save, a drugi u Ofenburgu (koji je inače poznat i po izdavačkoj kući Burda) takođe na parohijskoj slavi posvećenoj Svetom Vasiliju Ostroškom. 18. maja je nastup u Milhajmu, a prvog juna u Karlsrueu na centralnoj proslavi 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Očekuje se, da na tu proslavu dođu i patrijarh Irinej i vladika svenemački i dizeldorfski Grigorije. Sledeći termin je krajem juna, kada je za 29. planiran festival u Haslahu, delu grada Frajburga. Poslednji termin pred letnji odmor je zajedničko druženje 20. jula.

Društvo rado prima nove članove i svi zainteresovani mogu doći petkom od 18 časova, kada se društvo sastaje u iznajmljenim prostorijama Melanhton centra u Haslahu, Melanchthonweg 9, 79115 Freiburg. Društvo ima dečiju folklornu sekciju, srednji ansambl i seniore. Dodatne informacije mogu se dobiti preko mejl adrese: skudnt.freiburg@gmail.com