Početna Događanja Na festivalu u Milhajmu štand društva Nikola Tesla iz Frajburga najposećeniji

Na festivalu u Milhajmu štand društva Nikola Tesla iz Frajburga najposećeniji

Deo radne ekipe članova Nikola Tesla iz Frajburga na Festivalu u Milhajmu
Foto:B. Drakulić

Minulog vikenda članovi Srpskog kulturnog i umetničkog društva (SKUD) Nikola Tesla učestvovali su na 18. Međunarodnom festivalu grada Mihajma. Sloga, dobra organizacija i još bolja pripremljenost, kao i dobra volja da se na ovoj manifestaciji Srbi pokažu u što boljem izdanju je u potpunosti uspela. Štand SKUD-a Nikola Tesla je od samog početka pa do kraja bio najbolje posećen i posetioci su se vraćali po repetu i ukusne kulinarske specijalitete, domaće kolače, kafu i razne vrste pića. Miris ćevapčića je prosto mamio prisutne, dok je odlično spremljeno pečenje bilo specijalitet na ovoj manifestaciji.

Ljubaznost i pozitivnost članova i uprave SKUD Nikola Tesla je takođe bila primećena kao i svaka vrsta pomoći okolnim učesnicima manifestacije. Manifestaciju je otvorila je gradonačelnica Milhajma Astrid Simes-Knoblih izrazivši zadovoljstvo što se ljudi ponovo druže na ovaj način i što ponovo veliki broj učesnika i posetilaca podržava ovakvu vrstu druženja.

Igrači SKUD Nikola Tesla iz Frajburga
Foto: B. Drakulić

Mladi igrači folklorne sekcije Nikola Tesla predstavili su se na centralnoj bini igrama iz Šumadije, a posle su na centralnom trgu odigrali nekoliko kola zajedno sa publikom. Pored njih, publika je imala priliku da vidi i nemačke, alzaške, italijanske, portugalske i orijentalne igre, kao i moderni ples, balet i hip hop. Uživalo se i u melosima italijanskih, nemačkih, romskih i hrvatskih izvođača.

Građani Milhajma, kojih ima oko 20.000, rado dolaze na ovaj Međunarodni festival i uživaju u njemu. Na sreću i ovoga puta vreme je poslužilo, tako da je sa srpske strane manifestacija u potpunosti uspela. Predsednik društva Nikola Tesla Branko Drakulić se posebno zahvalio srpskom timu na dobroj volji i odlično odrađenom poslu, a mladim folklorašima na divnom i uspešnom nastupu. Naredna manifestacija ovakvog tipa je 29. juna u Frajburgu, u delu grada Haslah, gde će predstavnici ovoga društva ponovo imati svoj štand i nastup.