Početna Događanja Na Krosu RTS-a u Hesenu trčalo 134 đaka

Na Krosu RTS-a u Hesenu trčalo 134 đaka

Na Krosu RTS-a u Hesenu nastupilo 134 takmičara
Foto: arhiva B. Bukinac

Drugi po redu Kros RTS-a u dijaspori nedavno je održan u nemačkoj pokrajini Hesen, gde se 134 takmičara predškolskog uzrasta i svih osam razreda škole takmičilo po razredima i uzrastima.  Mesto održavanja krosa je bilo Novi Izenburg u blizini Frankfurta na Majni. Organizator Krosa RTS-a za pokrajinu Hesen bio je klub Srbija iz Novog Izenburga, uz podršku generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu na Majni.

Učenici su pokazali visok stepen takmičarskog i sportskog duha
Foto: arhiva B. Bukinac

Kros su pripremili i sve operativne zadatke realizovali nastavnici koji predaju srpski jezik u Hesenu: Vladimir Živanov, Sonja Zrnić, Tatjana Milovanović, Mirjana Ćekerevac Atanasijević, kao i koordinator nastave u inostranstvu Biljana Bukinac. U samoj realizaciji trke podršku je pružilo deset volontera kluba Srbija iz Novog Izenburga.

Medalje i diplome dobili su pobednici
Foto: arhiva B. Bukinac

Generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu Branko Radovanović i legendarni trener fudbalskog kluba Ajntraht iz Frankfurta Dragoslav Stepanović podeli su pobednicima medalje i diplome, kao i prigodne paket-poklone sponzora DEVK osiguranja. Svim učesnicima su podeljene fotografije sa potpisima tri naša fudbalera, koji igraju u klubu Ajntraht, što je izazvalo veliko oduševljenje među decom.
Na opšte zadovoljstvo svih prosvetnih radnika, učenici su pokazali visok stepen takmičarskog i sportskog duha. Pored trka po uzrastima i razredima, đaci su se takmičili i u trci skakanja u džakovima, kao i u skoku u dalj. I odrasli su imali priliku da se sportski nadmeću. Organizovani su trka za veterane, takmičenje u bacanju kamena sa ramena, bacanje potkovice i nadvlačenje konopca.

Daleko veće interesovanje za Kros RTS-a u Hesenu nego prethodne godine
Foto: arhiva B.Bukinac

„Ovogodišnja manifestacija bila je uz odlične sportsko-tehničke uslove, veliki broj prisutnih roditelja i građana i odlično raspoloženje, pravi mali praznik srpske dijaspore u Hesenu“, istakla je Biljana Bukinac, koordinator srpske nastave u inostranstvu. Ona nije krila zadovoljstvo što se broj takmičara u odnosu na prethodnu godinu višestruko povećao, kao i da su učesnici pokazali kako mladi u dijaspori mogu biti deo matice.