Početna Događanja Patrioti iz Štutgarta pomažu svoj narod

Patrioti iz Štutgarta pomažu svoj narod


Dvadesetak Srba iz Štutgarta i okoline osnovalo je humanitarno udruženje pod nazivom „Patrioti“. Njihova želja je da pomognu Srbima na prostoru bivše Jugoslavije – i na tom polju su se dokazali poslednjih godina. Uglavnom nastoje da dođu do onih najugroženijih, o kojima niko ne govori. Upravo zbog činjenice da srpski narod u otadžbini iz godine u godinu sve lošije živi, želja za svakom vrstom pomoći je sve veća. Često sami preduzimaju akcije, a ponekad i u saradnji sa Hrišćanskom humanitarnom organizacijom „Radosti moja“.

Deo članova humanitarne organizacije „Patrioti“ iz Štutgarta
Foto: Rasejanje.info

Uglavnom pomažu novčano i to tako što svako od članova daje istu sumu novca. Zajedno odlučuju kome je pomoć najpotrebnija. A pomažu od srca. Pored novčanih priloga koje daju, sproveli su i niz konkretnih akcija: Lazaru Rišaru iz Sombora kupili su patike i sportsku opremu, porodici iz Prijedora koja se bavi poljoprivrednom su nabavili živinu, samohranoj majci iz Beograda stvari neophodne za dete…. Uključili su se i humanitarne novčane akcije za lečenje obolele dece, koje su sprovođene u Štutgartu.

Pored humanitarnog posla oni se među sobom druže i rado pomažu na velikim srpskim manifestacijama. Tako je bilo na primer na nedavno održanim Vidovdanskim sportskim igrama i Srpskim igrama, kada su neumorno radili i služili prisutne goste.

Par članova se promenilo, ali su oni najuporniji i najistrajniji ostali u organizaciji: Željko Damjanović, Milan Dražić, Miroslav Banić, Radosav Raka Đuričković, Milan Mraović, Nikola  i Srđan Kajkut,  Dejan Malbašić , Robert Dujković, Goran Grahovac, Aleksandar Todorović, Slaviša Bajić, Đorđe Dobraš, Marko Nedeljković, Miloš Stojanović i Marijo Pagac.