Početna Događanja Članovi kluba Nikola Tesla iz Miluza u Francuskoj predstavili se na Uličnom...

Članovi kluba Nikola Tesla iz Miluza u Francuskoj predstavili se na Uličnom festivalu

Vredna i složna ekipa članova kluba Nikola Tesla iz Miluza na Uličnom festivalu
Foto: Fejsbuk stranica kluba Nikola Tesla

Članovi kluba Nikola Tesla iz Miluza u alzaškom delu Francuske minulog vikenda su po prvi put učestvovali na međunarodnoj uličnoj manifestaciji obližnjeg gradića Kindershajm. Veseli, vredni i nasmejani, uz primamljive kulinarske mirise i veliki izbor srpskih pića, oni su privukli veliku pažnju mnogobrojnih posetilaca. Čevapčići i kobasice su bili prava poslastica za decu, a pečenje velika atrakcija, s obzirom da su jedini bili koji su nudili takvu vrstu mesa, što je za mnoge posetioce bila novina.

Za slatke poslastice bile su zadužene članice lepšeg pola
Foto: Fejsbuk stranica kluba Nikola Tesla

Iako je ova manifestacija i druženje namenjeno svim generacijama, najviše su u ponudi uživala deca, koja su imala mnogo aktivnosti – pravljenje lego modela, tobogane, tramboline, hula-hop, kao i razne vrste društvenih i muzičkih igara. Za starije su priređeni posebni programi uz francusku, italijansku, srpsku,  latinoameričku muziku…koju su puštali poznati lokalni  „di džejovi“. Rege, džez, disko i pop muzika su takođe bili prisutni, a mnogi su igrali i uživali uz tvist, mambo i hip-hop. Lepo druženje svih naroda iz okolnih mesta se svidelo i članovima kluba Nikola Tesla, koji će i narednih godina nastupati na ovoj uličnoj manifestaciji.

Za meso i specijalitete sa roštilja su bili zaduženi pripadnici jačeg pola
Foto: Fejsbuk stranica kluba Nikola Tesla

Sve pohvale idu na račun  17 neumornih članova koji su i na ovaj način radili na stvaranju što boljeg srpsko-francuskog prijateljstva.  Novac zarađen na ovoj manifestaciji biće upotrebljen za učenike Srpske dopunske škole kao i za srpsku pravoslavnu crkvu.