Početna Događanja U Vajblingenu kraj Štutgarta održano guslarsko i zabavno veče

U Vajblingenu kraj Štutgarta održano guslarsko i zabavno veče

Deo prisutnih sa Đurom Palicom, Đokom Koprivicom, Biljanom i Sinišom Ikanović i Radovanom Lepanovićem
Foto: arhiva R. Lepanovića

Nastup Đorđa Koprivice, Biljane i Siniše Ikanović, Đure Palice i Radovana Lepanovića

Guslarsko veče je organizovala uprava kluba Bratstvo iz Vajblingena kraj Štutgarta. Prisutni gosti su došli da čuju čestog gosta ovoga kluba Đorđa Đoku Koprivicu iz Berana, koji godinama živi u Beogradu, kao i Sinišu i Biljanu Ikanović, bračni par, koji se poslednjih godina takođe veoma aktivno bavi epskim narodnim pesmama. Pored poznatih guslara i njihovih divnih stihova, druženje je nastavljeno uz poznatog dramskog umetnika Branka Babovića, čije pravo ime malo ljudi zna, ali ga zato svi znaju kao Đuru Palicu. Publika je uživala i smejala se i bila vidno raspoložena i za stihove pesnika iz ovoga kraja Radovana Lepanovića, koji je u svom šaljivom stilu odrecitovao svoje „Zaposli radnika više” i „Da Bog hoće ženu uzeo bi Brenu”.

Ružica Udovičić sa Đurom Palicom
Foto: ahriva R. Udovičić

Svi su uživali, a nakon kulturnog programa nastavljeno je druženje uz priču, muziku i specijalitete sa roštilja. Interesantno je, da ovo nije prvo zajedničko gostovanja Đorđa Koprivice i Đure Palice. Oni su ranije češće gostovali zajedno u ovome klubu i napravljena je pauza od šest godina. Oni koji vole da ih slušaju i da uživaju u njihovoj pesmi i priči se nadaju, da u narednom periodu neće morati toliko dugo da čekaju kako bi ih ponovo videli zajedno.

Predsednik kluba Miroslav Brezovac toplo je pozdravio sve prisutne i zahvalio se i učesnicima programa i svim dragim gostima i članovima na dolasku i podržavanju ovog malog kluba u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg.