Početna Najave Predstavnici organizacije Svi za Kosmet skupljaju humanitarnu pomoć i u rasejanju

Predstavnici organizacije Svi za Kosmet skupljaju humanitarnu pomoć i u rasejanju

U organizaciji Svi za Kosmet prošle godine predato 5300 paketića u 123 mesta
Foto: arhiva SZK

Članovi organizacije Svi za Kosmet i ove godine pokrenuli su, petu za redom akciju skupljanja humanitarne pomoći pod nazivom Paketići za decu sa Kosova i Metohije. „Nakon prošlogodišnjeg uspeha kada je sakupljeno i podeljeno 5300 paketića u 123 mesta pozivamo vas da nam se i ove godine priključite i donirate slatkiše, igračke, ili novčana sredstava za pravljenje novogodišnjih paketića za mališane na Kosovu i Metohiji. Potrebni smo im, ulepšajmo im bar praznik i izvucimo im još nekoliko osmeha“ poručili su iz organizacije Svi za Kosmet.

I rasejanje može da donira
Foto: ahriva SKZ

Paketići će biti podeljeni za Srpsku novu godinu i za Savindan. Akcija se odvija u 70 gradova u 11 zemalja. Srbi u rasejanju imaju priliku da i oni svojom donacijom obraduju našu decu na Kosmetu.  Akcija traje do 27.12. „Uložimo trud a oni će nam vratiti osmesima“, stoji u pozivu koju su uputili članovi Svi za Kosmet.

Godinama unazad iz organizacije Svi za Kosmet bave se raznim akcijama prikupljanja pomoći za srpske višečlane socijalno ugrožene porodice, crkve i manastire. Pored akcija Paketići za decu na Kosovu i Metohiji tu su  turnir „Igraj za Kosmet“, kao i putovanje na Kosovo i Metohiju.

Prikupljeninovac, hranu,odećui kozmetiku koriste za pomoć porodicima tokom cele godine Na Sajmu knjiga kao i na Sajmu vina u Beogradu prikupljaju novac, koji se koristi za kupovinu bele tehnike, domaćih životinja ali i svega drugog što je neophodno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Pred polazak u školu, tu je i akcija prikupljanja školskog pribora, kako bi se opremili školarci i pomogli njihovim roditeljima.