Početna Događanja U Šorndorfu u Nemačkoj održano druženje bajkera Nove generacije sa prijateljima

U Šorndorfu u Nemačkoj održano druženje bajkera Nove generacije sa prijateljima

Članovi bajkerske sekcije Nove generacije iz Šordforfa organizovali druženje sa svojim kolegama
Foto: arhiva D. Đorđević

 Pri srpskom kulturnom klubu Nova generacija u Šorndorfu, u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, pored folklorne sekcije postoji i sekcija bajkera. Osnivači, strasni motoristi Saša Radovanov i Dragan Đorđević, za kratko vreme su okupili preko 20 članova. Bez odlaganja su se povezali sa sličnim udruženjima u Srbiji, Švajcarskoj, Nemačkoj i Austriji. Druže se, putuju, osvajaju razne destinacije po celoj Evropi. Sa članovima drugih bajkerskih udruženja se rado posećuju i jedni drugima dolaze na proslave. Tako je bilo i ovoga puta, kada su domaćini bili upravo članovi bajkerske sekcije Nove generacije. U goste su im došli predstavnici mnogih udruženja, posebno onih sa prostora bivše Jugoslavije koja su registrovana u Nemačkoj. Tu su bili i bajkeri iz regiona. Ljubav prema motorima i putovanjima, kao i rok muzika sa prostora bivše Jugoslavije, obeležili su to veče.

Osnivači bajkerske sekcije pri Novoj generaciji
Saša Radovanov (levo) i Dragan Đorđević (desno)
sa Draganom Ćirković Mami desnom rukom kluba, kojoj je to veče bio rođendan
Foto: arhiva D. Đorđević

„Druženje je, kao i uvek, bilo internacionalnog karaktera. Yu-rok muzika nas je dodatno povezala. Mi iz Nove generacije smo malo ekscentrični, mi se ne bavimo samo folklorom, već i ovakvim načinom druženja. Veoma smo zahvalni što nam se svake godine odazivaju ljudi koji ne žele samo zabavu, već i zbližavanje naroda”, istakao je aktuelni predsednik Nove generacije Dragan Đorđević.
Kako je većina članova u Novog generaciji iz Svilajnca, rado motorima kolektivno odlaze i druže se i sa bajkerima u Svilajncu. Za sve ovo vreme organizovali su mnogobrojne izlete, kratke i duže ture. Zaljubljenici u motore su otvoreni za nove članove, pa svako ko želi može da im se pridruži i da putuje sa njima. Više puta godišnje organizuju lepe vožnje po Evropi, pa zabavi i druženju nema kraja. Većini je žao što za mnoge bajkeri imaju pežorativno značenje i oni upravo to žele da promene.

Vesele su bile i dame
Foto: ahriva D. Đorđević


Često ih i supruge podržavaju i putuju sa njima. Svi vole druženja i uživaju. Čak je i dobar deo njihove dece izrazio želju da neko naredno putovanje na motorima bude i sa njima.