Početna Vesti Zabavni park Evropa park iz Rusta nudi više od 400 radnih mesta

Zabavni park Evropa park iz Rusta nudi više od 400 radnih mesta

U francuskoj ulici u Evropa parku
Foto: Evropa park

Više puta odlikovani kao najbolji zabavni park na svetu, Evropa park iz Rusta kraj Frajburga u Nemačkoj može da se pohvali da je u upravo završenoj sezoni (od marta 2019. do januara 2020.) imao preko 5,7 miliona posetilaca. Druga vest sa kojom se takođe može pohvalitti da je sa više od 4.400 zaposlenih tokom letnje sezone jedan od najvećih poslodavaca u južnom Badenu (nalazi se u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg). Fascinantno je da je ova kompanije u vlasništvu jedne porodice i da nikada nije dobila donacije ni subvencije države. Od kada je nastala 1976. stalno raste. Nedostaju radnici, posebno od kada je u novembru 2019. otvoren akva park Rulantika, najveća investicija u istoriji ove kompanije (180 miliona evra).

Sa panorame pogled na jedan deo parka
Foto: Evropa park

Porodica Mak (vlasnici oba parka i zabavnog i akva, šest hotela) sedmu godinu za redom održava dan otvorenih vrata, gde svi koji bi voleli da rade ili kojima je potreban posao, mogu da dođu i da na licu mesta dobiju informacije vezane za ovu kompaniju.

Za sada nedostaje preko 400 radnika na polju puštanja atrakcija u pogon, zatim u gastronomiji i hotelijerstvu (recepcioneri, servisno osoblje, kuvari, čistači). Takođe nedostaju i prodavci. U Rulantici, novom akva parku Evropa parka, potrebni su recepcionari, spasioci i operateri. P

U periodu od 5. do 7. februara 2020. u hotelu sa 4 zvezdice „El Andaluz“ je dan otvorenih vrata i svima kojima je potreban posao mogu da dođu i da vide šta to predstavnici Parka nude. Pre toga je potrebna prijava na www.europapark.de/jobs ili putem telefonom na +49 7822 / 77-15444.

Na putu do parka fontana sa maskotom Evro mišem
Foto: Evropa park

Rezultat opsežnog nacionalnog istraživanja magazina „Štern“, doneo je još jedno veliko priznanje Evropa parku. Ovaj magazin je intervjuisao više od 45.000 zaposlenih. Među 500 poslodavaca u Nemačkoj sa više od 500 zaposlenih, Evropa park je zauzeo prvo mesto u kategoriji gastronomije, zabave, hotelijerstva i turizma. Nijedan drugi zabavni park u Nemačkoj se nije plasirao na rang listu 500 najboljih poslodavaca „Šterna“. U ukupnom plasmanu park je zauzeo 24 mesto (i to ispred Lufthanze, Simensa, Libhera, Hansgroe). Automobilska grupa BMV postigla je prvo mesto u generalnom plasmanu.

Vlasnik parka Roland Mak
Foto: Evropa park

Vlasnik Evropa parka, Roland Mak je veoma zadovoljan plasmanom. „Lep signal za 2020. godinu. Veoma sam zadovoljan, da smo, kao porodična kompanija, ostavili velike brendove iza sebe. Naši zaposleni su temelj našeg uspeha, na čemu radimo svaki dan“, istakao je on.

„Štern“ je zajedno sa kompanijom za istraživanje tržišta „Statista“ sproveo ovo istraživanje, koje je najveće nezavisno istraživanje o imidžu poslodavaca.