Početna Događanja U Sindelfingenu igrači seniorske sekcije Agape proslavili prvu godinu postojanja

U Sindelfingenu igrači seniorske sekcije Agape proslavili prvu godinu postojanja

Prva godina postojanja igrača ansambla Agape iz Sindelfingena
Foto: arhiva S. Ivanović

Veliko slavlje povodom prve godine postojanja seniorskog ansambla Srpskog kulturnog centra Sindelfingen organizovano je nedavno u Sindelfingenu. Skoro svi igrači veteransko – rekreativnog ansambla Agape bili su na proslavi. Oni koji nisu mogli da dođu dobili su opravdani izostanak jer su morali na posao ili su bili bolesni. Veselo, sa puno emocija i ljubavi, toplo i naravno uz puno dobrih kola proteklo je veče. „Bilo je to veče prave i iskrene ljubavi prema folkloru“,  istakli su igrači Agapea misleći pri tom i na samo značenje reči Agape. To je grčka reč za najviši oblik čiste i bezuslovne ljubavi Boga prema narodu, odnosno naroda prema Bogu.

Rođendaska torta
Foto: arhiva S. Ivanović

Prva godina ansambla Agape je bila odlična. Lepo se igralo, družilo, učilo o srpskim običajima, tradiciji i kulturi. Veliki doprinos tome dao i koreograf i umetnički rukovodilac Saša Sale Simović, koji je strpljivo i sa puno ljubavi učio one koji nisu znali da igraju lepoj igri. „Kod naših članova veteranske sekcije više nema onog izgovora „ne mogu sada da igram kolo“ a pravi razlog je taj što ne zna da se igra. Mnogo sam srećan što se mi „stariji“ družimo kroz kolo, kao i naša deca“, istakao je predsednik kluba Saša Ivanović.

Umetnički rukovodilac Sale Simović (levo) i predsednik SKC Sindelfingen Saša Ivanović
Foto: arhiva S. Ivanović

Inače samu proslavu prve godišnjice upotpunili su i prijatelji iz Saveza srpskih udruženja Nemačke. U gostima su pred konzula Republike Srbije Dragana Dimitrijevića bili i predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke Danilo Đokić, kao i predsednici srpskih klubova iz Hamburga, Kelna, Berlina, Dortumunda, Ofenbaha, Frankfurta, Kirhajm Teka, Srpkog centra Štutgart, Rojtlingena, Hohajma i Kozare iz Štutgarta. Takođe i veterani Srpskog centra Štutgart su došli u velikom broju a njihov član Maki uz dobro vino i gitaru napravio je divan štimung. Uz odličan ketering i dobro Makijevo pevanje proslava je trajala do ranih jutarnjih sati.