Početna Vesti Saopštenje Generalnog konzulata Republike Srbije u Štutgartu zbog širenja korona virusa

Saopštenje Generalnog konzulata Republike Srbije u Štutgartu zbog širenja korona virusa

U cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19, Generalni konzulat će od 16.03.2020. do daljnjeg primati samo hitne i neodložne zahteve (izdavanje pasoša ili putnog lista radi putovanja iz hitnih medicinskih ili poslovnih razloga, zbog smrtnog slučaja ili iz nekog drugog opravdanog razloga).

Zgrada srpskog konzulata u Štutgartu
Foto: arhiva konzulata u Štutgartu


Mole se građani da ne dolaze u Generalni konzulat, već da nas u hitnim slučajevima prethodno kontaktiraju preko mejla gk-stutgart@t-online.de ili na broj telefona 0711 601 706 22. Ova mera biće na snazi sve dok traje akutna opasnost od zaraze, a o njenom stavljanju van snage građani će biti obavešteni putem internet stranice Generalnog konzulata.

Takođe, mole se građani koji žive i rade u SR Nemačkoj da, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije, sva putovanja u Republiku Srbiju koja nisu neophodna odlože do daljeg, naročito ukoliko planiraju dolazak iz zemalja, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19.

O merama koje je Republika Srbija preduzela sa ciljem sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, možete se informisati na sajtu Vlade Republik Srbije: https://www.srbija.gov.rs/ i Ministarstva zdravlja Republike Srbije: https://covid19.rs/


Svi državljani R. Srbije koji žele da se prijave za parlamentarne izbore 26.04.2020. godine, mogu to i nadalje činiti putem pošte-adresa: Generalkonsulat der Republik Serbien, Taubenstr. 4, 70199 Stuttgart, putem faksa: +49711/649-40-48 i putem mejla:gk-stutgart@t-online.de

Molimo da redovno pratite sva obaveštenja Generalnog konzulata i Vlade Srbije.