Početna Kultura Besplatno korišćenje digitalnih udžbenika Кreativnog centra iz Beograda

Besplatno korišćenje digitalnih udžbenika Кreativnog centra iz Beograda

Beslatne digitalne udžbenike Kreativnog centra mogu da koriste i deca iz rasejanja
Foto: arhiva Kreativnog centra

Kreativni centar, poznata vodeća izvadačka kuća iz Beograda koja postoji preko 30 godina. Radi na razvijanju dečije kreativnosti, podstiče druženje dece i odraslih, neguje bolje odnose među ljudima i prema prirodi. Obrazovanjem se bavi od objavljene prve knjige. Njihova dela se izdvajaju od drugih po promovisanju učenja sa smislim i kritičnim mišljenjem. Izdanja Kreativnog centra se izdvajaju po izuzetnim ilustracijama, kao i po mnogim akcijama koje su imali poslednjih godina.
Poslednja u nizu u vreme vanrednog stanja je da je omogućio svim zainteresovanim učenicima besplatno korišćenje digitalnih udžbenika za lekcije koje su po planu i programu tokom dela marta i aprila 2020. Upravo zbog situacije kada se traži da se ostane kod kuće i srpska deca koja su u rasejanju mogu da koriste ove programe.

Digitalni udžbenici prate nastavni plan i program koji se primenjuje u školskoj 2019/2020. i zasnovani su na udžbenicima Kreativnog centra.

Udžbenici se mogu koristiti na sajtu www.ekcskola.rs u delu Demo knjige.

Dostupni su digitalni udžbenici za učenike:

  • prvog razreda (Srpski jezik, Matematika, Svet oko nas)
  • drugog razreda (Srpski jezik, Matematika, Svet oko nas)
  • petog razreda (Srpski jezik, Matematika, Geografija)
  • šestog razreda (Srpski jezik, Matematika, Geografija)

„Digitalni udžbenici se mogu koristiti na telefonu, tabletu i kompjuteru i nema potrebe za dodatnom instalacijom programa na bilo kom od uređaja.

U okviru lekcija dati su brojni interaktivni zadaci, a pojedini digitalni udžbenici sadrže i provere znanja. Zadaci su zanimljivi i raznovrsni, a korišćenje udžbenika je jednostavno.

Digitalni udžbenici mogu da posluže kao dodatna podrška učenju i pružaju detetu mogućnost da na konstruktivan način provede vreme uz elektronske uređaje“, poručili su iz Kreativnog centra.