Početna Vesti Poziv medicinarima iz dijaspore da pomognu u borbi protiv korona virusa

Poziv medicinarima iz dijaspore da pomognu u borbi protiv korona virusa

Vlada Srbije apelovala je na sve lekare i medicinske radnike, uključujući i medicinske sestre, da se vrate u zemlju i pomognu u borbi protiv korona virusa u Srbiji.

Program „Tačka povratka“, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Vlade Republike Srbije i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije i uz podršku Programa UN za razvoj (UNDP), poziva slobodne medicinske radnike i radnice u inostranstvu da se prijave ukoliko su spremni da se, ako ustreba, privremeno vrate u zemlju i svojim znanjem, iskustvom i veštinama pomognu u borbi sa epidemijom korona virusa u Srbiji.

Usled rastućeg pritiska na zdravstveni sistem, u želji da se na vreme pripremimo i podržimo borbu za očuvanje života i zdravlja građana Srbije, pozivamo sve slobodne zdravstvene radnike i radnice, lekare, medicinske sestre, medicinske tehničare i druge zdravstvene stručnjake koji se nalaze u inostranstvu, da dostave informacije o svojoj raspoloživosti, kao i konkretnom stručnom znanju i iskustvu.

Ove informacije koristiće se radi evidencije kapaciteta, uspostavljanja saradnje i potencijalnog konkretnog volonterskog angažmana u obezbeđivanju pomoći najugroženijim građanima u najkraćem mogućem roku.

Vlada Republike Srbije, Program „Tačka povratka” i UNDP pozivaju sve koji žele da odgovore na ovaj poziv da to učine popunjavanjem onlajn obrasca na adresi https://tackapovratka.rs/

Unapred se zahvaljujemo na vašoj pomoći u širenju ovog poziva kako bismo u što kraćem vremenu dosegli što veći broj naših stručnjaka u dijaspori!

Kontakt osoba je Ivan Brkljač, direktor programa za cirkularne migracije – „Tačka povratka“, a možete ga kontaktirati putem mejla medicina@tackapovratka.rs ili telefona +381 11 3050 540 i +381 60 6969 138.

O programu za cirkularne migracije „Tačka povratka“:

„Tačka povratka“ je platforma čija je misija da srpskoj dijaspori pruži informacije o svim načinima stupanja u kontakt sa Srbijom, te mogućnostima za pružanje pomoći kao i cirkulaciji informacija za pojedince koji žele da se vrate u zemlju.