Početna Vesti Mogućnost povratka za Srbiju u sredu prvog aprila – let iz Štutgarta...

Mogućnost povratka za Srbiju u sredu prvog aprila – let iz Štutgarta za Beograd

Predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u Štutgartu obaveštavaju državljane Republike Srbije koji su ostali „zarobljeni“ u Nemačkoj da imaju mogućnost povratka u sredu prvog aprila iz glavnog grada nemačke pokrajine Baden-Virtemberg. Kompanija „Sunexpress“ prodaje karte za broj leta XG3969 koji poleće za Beograd u sredu, prvog aprila ove godine u 13:00 časova. Karte se mogu uzeti do sutra uveče (31. marta)  do 20 časova. Karta je 150 evra i može se kupiti samo preko broja telefona – na kolcentar kompanije „Sunexpress“ na 0090-232-444 07 97 iz sveta a iz Nemačke na broj 0180-69 59 59 0. Mogućnost komunikacije je na engleskom, turskom ili nemačkom. Način plaćanja je samo sa kreditnom karticom. Kapacitet aviona je 189 putnika.

Generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Božidar Vučurović je izjavio da se oko 600 državljana Srbije javilo da e nalazi na teritoriji pokrajine Baden-Virtemberg i da želi da se vrati u Srbiju.

Podsećanja da se svima koji se vrate u Srbiju iz Švajcarske Konfederacije, Republike Italije, Islamske Republike Iran, Rumunije, Kraljevine Španije, Savezne Republike Nemačke, Francuske Republike, Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Grčke obavezno određuje mera karantina u trajanju od 28 dana u ustanovi zatvorenog tipa (Morović, Šid, Mitrovačko polje, itd). Mera karantina je obavezna, a ne izolacije u kućnim uslovima.

Takođe, državljanima Republike Srbije koji u zemlju dolaze iz drugih država određuje se mera stavljanja pod zdravstveni nadzor u trajanju od 28 dana (izolacija u kućnim uslovima).