Dečiji kulturni centar Beograd raspisao umetnički konkurs i za decu u rasejanju


Uskrs u vanrednim okolnostima – „Moja čuvarkuća”

Umetnički konkurs DKC Beograd – Moja čuvarkuća
Foto: arhiva DKC Beograd

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Uskrsu, Dečiji kulturni centar Beograd (DKC) osmislio je način kako da podstakne mališane da svojom maštom i kreativnošću obraduju bake i deke sa kojima neće biti u mogućnosti da provedu ovaj praznik zbog pandemije koronavirusa. DKC Beograd je raspisao umetnički konkurs uz slogan „Ljubav nikad nije u izolaciji i samoći – pokažimo se svojim stvaralaštvom”.

„Ova izuzetno teška društvena situacija onemogućila nas je da Uskršnje praznike provedemo onako kako bismo želeli i kako smo navikli, okruženi svojim najmilijima svih generacija, u dobrom raspoloženju i uz deljenje lepih želja i uskršnjih poklona kao znakova ljubavi i pažnje. Međutim, koliko god situacija bila neobična i teška, svako od nas treba da dâ svoj doprinos u pobedi nad pandemijom, tako što će se pridržavati svih propisanih zdravstvenih mera, ali i tako što će održati svoj duh i sačuvati privid normalnog života u onim aspektima u kojima je to moguće”, istakli su u Dečijem kulturnom centru Beograd.  

Uskrs u vanrednim okolnostima podrazumeva obeležavanje ovog hrišćanskog praznika bez tradicionalnog okupljanja sa familijom i prijateljima, ali to ne znači da ne možemo da obradujemo svoje bake i deke, rodbinu i prijatelje kreativno oslikanim uskršnjim jajetom, koje im možemo pokloniti kad se završi vanredno stanje. Do tada, fotografija oslikanog uskršnjeg jajeta se može poslati putem elektronske pošte na zabakeideke@dkcb.rs ili na Fejsbuk grupu Kreativna deca za bake i deke (#kreativnadecazabakeideke).  

Nakon završetka vanrednog stanja, Dečji kulturni centar Beograd prirediće izložbu pristiglih fotografija pod nazivom „Moja čuvarkuća” u Galeriji Dečijeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8.

Autori najboljih radova, po oceni žirija, biće nagrađeni knjigama i diskovima iz produkcije Dečijeg kulturnog centra Beograd. Konkurs je namenjen deci i mladima uzrasta od 3 do 18 godina, u zemlji i dijaspori. „Hristos Vaskrse”, poželeli su iz DKC Beograd.