Početna Vesti Morava iz Štutgarta pokrenula akciju pomoći za Srbiju i Republiku Srpsku

Morava iz Štutgarta pokrenula akciju pomoći za Srbiju i Republiku Srpsku

Morava iz Štutgarta pokrenula novu humanitarnu akciju za svoj narod
Foto: arhiva SHKD Morava

Srpsko humanitarno i kulturno društvo (SHKD) Morava iz Štutgarta je, takođe, pokrenulo akciju prikupljanja novčane humanitarne pomoći Srbiji i Republici Srpskoj. „Dragi prijatelji, naše udruženje pokreće akciju prikupljanja novčane pomoći za ublažavanje posledica nastalih delovanjem virusa Korona na život i rad našeg naroda u Republici Srpskoj i u Republici Srbiji. Prikupljamo novac za našu sabraću, za rodbinu i prijatelje, za naš narod u srpskim zemljama, kako bismo pomogli u ovoj teškoj i vanrednoj situaciji. Molimo Vas da se odazovete ovoj akciji, kako bi zajedno doprineli što bržem oporavku naše zemlje”, istakli su članovi Morave iz Štutgarta.

Akcija traje do 30. aprila. Prikupljeni novčani iznos će se podeliti na dva ravnopravna dela i biće predat Fondu solidarnosti za obnovu privrede i borbi protiv korone Republike Srpske. Za Srbiju planira se da se novčani iznos preda Crvenom krstu za narodne kuhinje u Srbiji i na Kosovu i Metohiji. Svako ko je u prilici uprava i članovi Morave mole da pomognu.

Dodatna obaveštenja mogu se dobiti od članova uprave Morave i to kod predsednika Nebojše Antića na +491716306384 i kod sekretara Siniše Burgića na +49 178 2103481.