Početna Najave Novi konkurs DKC Beograd – Tajne bakine kuhinje

Novi konkurs DKC Beograd – Tajne bakine kuhinje

Tajne bakine kuhinje – novi konkurs za decu urasta od 3-18 godina DKC Beograd
Foto: arhiva DKC Beograd

U okviru umetničkog konkursa „Nema frke uz unuke“, koji je Dečiji kulturni centar (DKC) Beograd raspisao usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa, ove nedelјe otvara se nova tema pod nazivom „Tajne bakine kuhinje“.

Od 22. aprila pa do 5. maja mladi kreativci, uzrasta od 3 do 18 godina, mogu pokazati svoje kulinarsko umeće i po bakinom receptu napraviti slaniše ili slatkiše. Potrebno je fotografisati svoj rad i recept i poslati ih na mejl zabakeideke@dkcb.rs ili na Fejsbuk grupu Kreativna deca za bake i deke sa heštegom #kreativnadecazabakeideke. Autori najbolјih radova i ovog puta dobiće nagrade, koje će im biti uručene nakon završetka vanrednog stanja, na svečanom otvaranju izložbe u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, u Takovskoj 8.

 Propozicije konkursa:

– Slaniši ili slatkiši treba da budu napravlјeni po bakinom receptu (bilo čije bake, ne samo svoje)

– Slaniši ili slatkiši treba da su nastali u periodu od 22.4.2020. do 5.5.2020.

–  Slaniši ili slatkiši bi trebalo da budu napravlјeni samostalno, ali je dozvolјena i mala pomoć od strane ukućana

– Uz fotografiju rada i recepta poslati podatke – ime i prezime deteta, uzrast, grad, naziv recepta, ime bake

 Umetnički konkurs posvećen bakama i dekama „Nema frke uz unuke“ naišao je na izuzetan odziv dece i mladih iz cele Srbije i dijaspore. Na konkurs je stiglo preko hilјadu radova, a do sada je nagrađeno 270.

 „Koristeći maštu i različite umetničke medije, najmlađi su pokazali bakama i dekama da misle na njih, da ih vole i grle iako fizički nisu pored njih. Iskazujući svoje emocije kroz crtež, muziku i poeziju, pokazali su lјubav i poštovanje prema svojim bakama i dekama, onako iskreno kako samo deca to umeju. Svojim stvaralaštvom pokazali su da lјubav nikad nije u izolaciji i samoći“ – istakao je Dragan Marić, direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd i pozvao mališane da i dalјe budu aktivni i pokažu svoju kreativnost učestvujući na konkursu „Tajne bakine kuhinje“.