Početna Vesti Akcija Srpskog centra Štutgart – Pomozimo našem Raki

Akcija Srpskog centra Štutgart – Pomozimo našem Raki

Rodoslav Đuričkoć Raka sa surpogom Sandrom
Foto: arhiva R. Đuričković

Predstavnici Srpskog centra iz Štutgarta pozvali su svoje članove, njihove prijatelje i Srbe iz glavnog grada nemačke pokrajine Baden-Virtemberg sa okolinom da u ovom, za sve teškom trenutku ne zaborave svoje dobrotvore i ljude koji su od srca pomagali. „U ovim uslovima pandemije, na žalost, stradaju svi. Ne samo bolesni, nego i oni, kojima je posao morao da stane u ovim uslovima. Sada je više nego potrebno da se udružimo i pružimo ruke jedni drugima i pomognemo se međusobno“, istakli su u upravi Srpskog centra. Oni apeluju na podršku uz poruku „Ruka ruku mije, a obraz obadvije“.

Deo Rakinih specijaliteta
Foto: arhiva R. Đuričković

Konkretno predstavnici Srpskog centra su zamolila da se pruži podrška restoranu „Waldblick“ u Štutgartu u delu grada Cufenhauzen, koga drži poznati ugostitelj Radosav Đuričković Raka. „Mi nismo zaboravili da je „Waldblick“ često podržavao našu decu i bio uvek tu za nas. U ovom momentu, iako nas on ne može ugostiti, kako smo to do sada navikli, Raka i dalje peče i sprema za nas. Takođe je moguća i dostava na kućnu adresu u bližem okruženju. Zato ako ste se poželeli dobrog jela iz „Waldblick-a“, pozovite i naručite.  Raka je tu za vas!”, istakli su u Centru.

Ugostitelj Radosav Đuričković Raka, rodom iz Moštanice kod Obrenovca je uvek darežljiv prema predstavnicima svog naroda. S obzirom da pored restorana drži i sportske terene, Raka je uvek svoje objekte bez novčane nadoknade davao na korišćenje za sve srpske manifestacije. Posebno za sportske igre Srpske dopunske škole, Kros RTS-a, za Srpske igre kao i za potrebe svih srpskih udruženja u Štutgartu sa okolinom.

Šta se u ovom trenutku može poručiti
Foto: arhiva R. Đuričković

Vredan, nasmejan, pravi domaćin sa članovima svoje porodice neumorno radi. Za svoj narod organizuje i razne proslave i muzičke večeri. Član je humanitarne organizacije Patrioti Štutgart, gde sa svojim drugarima rado pomaže i svoj narod na prostoru bivše Jugoslavije.  Ponajviše u Srbiji i Republici Srpskoj. Gotovo da ne postoji neka humanitarna akcija pokrenuta iz Štutgarta sa okolinom, na kojoj nije učestvovao i pomogao svoj narod.

Raka (treći s leva – stoji) sa delom svojih članova humanitarne organizacije Patriti Štutgart
Foto: Rasejanje.info