Početna Škola Novi konkurs Dečjeg kulturnog centra Beograd – Crte i boje neka kažu...

Novi konkurs Dečjeg kulturnog centra Beograd – Crte i boje neka kažu svoje

Novi konkurs Dečjeg kulturnog centra Beograd
Foto: arhiva DKC Beograd

Dečji kulturni centar (DKC) Beograd pripremio je za decu novi kreativni izazov pod imenom „Crte i boje neka kažu svoje“. Svake nedelje na sajtu www.dkcb.rs i fejsbuk stranici Dečjeg kulturnog centra Beograd svako ko želi da učestvuje može da pronađe jedan likovni zadatak sa uputstvima koje treba da sledi. DKC Beograd očekuje vaše likovne odgovore! „Slikajte, crtajte, secite, lepite, oblikujte, zaigrajte se sa nama!“, poručuju iz DKC Beograd.

Fotografije likovnih radova  poslati na mejl crteiboje@gmail.com

Na konkurs je potrebno poslati  fotografije do dva rada  i sa sledećim podacima:

1. Ime i prezime

2. Uzrast

3. Kontakt: email, telefon, adresa, grad

4. Naziv rada

„Čuvajte vaše likovne radove jer ćemo najuspešnija dela izložiti u  Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd nakon završetka konkursa. Učestvujte  u našim likovnim izazovima i oprobajte se u novim veštinama i saznanjima!

Ove nedelje vas izazivamo LINIJOM 

Crtež je najslobodniji i najspontaniji način izražavanja, kao i jedna od osnovnih likovnih disciplina.  Ove nedelje vas ne ograničavamo temom, već počnite od tačke, zatim ređajte tačku do tačke, zaplešite linijom po papiru, pritisnite, popustite… neka linija bude tanka, debela, isprekidana, neprekidna, mirna, cik-cak, spiralna… Osetite kakve sve mogućnosti pruža  olovka. Nije važno da li ćete nacrtati pticu, biljku, ćilim, portret… važno je kako crtate, a ne šta ćete nacrtati.

Uspeh vaših crteža zavisi od sposobnosti da ostavite što više različitih tragova na papiru. Jednostavnom grafitnom olovkom može se nacrtati iznenađujuće veliki broj tragova.  Zato obratite pažnju na pritisak, smer, brzinu kretanja olovke po papiru. Tragove predstavite različitim linijama, tonovima i strukturom. Uživajte u igri stvaranja. Ovonedeljni izazov traje od  11. do 17. maja“, poručili su iz Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Likovni izazov „Crte i boje neka kažu svoje“ namenjen je deci i mladima uzrasta od 5 do 18 godina iz Srbije i iz dijaspore i trajaće do kraja avgusta. Želja Dečjeg kulturnog centra Beograd je da nastavi da aktivira decu i mlade kako bi dane koji su pred njima ispunili inspirativnim i kreativnim igrama.