Početna Najave Likovni konkurs DKCB „Crte i boje neka kažu svoje“ – tema za...

Likovni konkurs DKCB „Crte i boje neka kažu svoje“ – tema za ovu nedelju životinje

Tema za ovu nedelju su slike životinja
Foto: arhiva DKC Beograd

Tema ovonedeljnog konkursa za decu iz Srbije i rasejanja uzrasta od 5 – 18 godina Dečjeg kulturnog centra Beograd (DKCB) su životinje. Odrastanje sa ljubimcem je velika privilegija koju nemaju baš svi, jer ima dosta dece, koja nemaju uslove za život sa životinjama. „Upravo ovonedeljni izazov je da promislite, nacrtate ili napravite ljubimca kojeg imate ili bi želeli da imate. Da li je to kornjača, konj, pas, kokoška ili možda iguana, papagaj, svitac? Životinje su od uvek bile inspiracija  ljudima – od pećinskog do savremenog slikarstva. Motiv životinja se stalno, na različite načine ponavlja“ stoji u dopisu upućenom deci i mladima DKCB.

Sve tehnike i pravci su dozvoljeni, jedino je važno da se učesnici izraze „likovnim jezikom“. Ovonedeljni konkurs na temu životinje se završava 7. juna.

Kao što smo prethodne tri nedelje izveštavali Dečji kulturni centar Beograd do kraja avgusta, pokrenuo je likovni konkurs za decu iz Srbije i rasejanja pod nazivom „Crte i boje neka kažu svoje“. Svake nedelje na sajtu www.http://www.dkcb.rs i Fejsbuk stranici Dečjeg kulturnog centra Beograd  se postavlja po jedan likovni zadatak.

Na konkurs je potrebno poslati fotografije najviše dva rada i podatke (ime i prezime; uzrast; kontakt (mejl, telefon, adresa, grad), naziv rada). Fotografije likovnih radova treba poslati na mejl crteiboje@gmail.com a originalne likovne radove sačuvati jer će nakon završetka konkursa najuspešnija dela biti izložena u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8.

Iz DKC Beograd poručuju da se čuvaju likovni radovi, jer će najuspešnija dela biti izložena u  Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd nakon završetka konkursa.