Početna Kultura Raspisan Međunarodni festival poezije Sremskokarlovački pesnički brodovi 2020

Raspisan Međunarodni festival poezije Sremskokarlovački pesnički brodovi 2020

Pesnički konkurs Međunarodni festival poezije „Sremskokarlovački pesnički brodovi 2020” otvoren je do 30.06.2020. godine. Zbog situacije nastale usled pandemije korona virusa termin održavanja festivala biće naknadno i blagovremeno objavljen. Udruženje građana „SK– ART“ – Sremski Karlovci, Srbija, raspisao je  konkurs, kojim su, kao i prethodnih godina, predviđene dve kategorije.-„Karlovci se niz Dunav u 2021. ulivaju“ – „Probudi se, nešto se dešava“ – (pesme inspirisane poezijom Duška Trifunovića)

Pesnički konkurs Međunarodni festival poezije
„Sremskokarlovački pesnički brodovi 2020”
Foto: arhiva Udruženje građana „SK– ART“

Svi pesnici učesnici treba da pošalju po jednu pesmu i mogu konkurisati u obe kategorije. Konkursna komisija neće razmatrati radove koji nemaju slova srpska slova (č,ć,ž,š,đ ako su pisana latiničnim pismom ili nj-њ, lj-љ ako su pisani ćiriličnim pismom). Pesnici pesme šalju na maternjim jezicima: srpskom (ćirilično i latinično pismo), hrvatskom, hrvatsko-srpskom ili srpsko-hrvatskom i na BHS jeziku regiona. Ostali pesnici koji govore jezicima iz bivše Jugoslavije i jezicima manjina sa ovih prostora, pesmu šalju na maternjem jeziku. Poziv je otvoren za sve pesnike iz bivše Jugoslavije kao i za pesnike iz ostalih zemalja širom sveta. Pesme moraju biti autorske.Za originalnost i sadržaj pesama, kao i štamparske greške, udruženje „SK-ART“, ne snosi odgovornost. Troškove dolaska / odlaska i boravka u Sremskim Karlovcima za vreme festivalu snose pesnici. Konkursna komisija će proglasiti po tri pobedničke pesme u obe kategorije koje će biti i nagrađene. Sve pesme moraju pored imena pesnika da imaju i adresu autora, grad i državu u kojoj žive kao i kontakt telefon sa elektronskom adresom. Pesme se šalju u Wordu 2003-2007, fontom times new roman, veličina fonta 12 i dostavljaju se isključivo u elektronskoj formi. Svakom autoru koji bude ušao u uži izbor, pripada po jedan primerak Zbornik će moći da se preuzme lično.
Imena dobitnika nagrada i učesnika , tačan termin i lokaciju održavanja „Sremskokarlovčki pesnički brodovi 2020.“., biće naknadno blagovremeno objavljen.Za sve eventualna pitanja dostupan je i-mailpesnickibrodovi@gmail.com