Početna Vesti Viz er uvodi nove letove za Srbiju

Viz er uvodi nove letove za Srbiju

Mađarsko nisko tarifna avio kompanija Viz er (Wizzair) najavila je danas da u svoju bazu u Beogradu uvodi i treći avion i da otvara deset novih linija. Viz er posluje u Srbiji već 10 godina, ima 19 ruta ka 12 zemalja – 14 iz Beograda i 5 iz Niša. U prošlog godini prevezli su 900.000 putnika na tim relacijama.  Generalni direktor Viz era Jožef Varadi rekao je „da je Viz er najotpornija avio-kompanija i da bi i dalje bili u biznisu čak i kada ne bi leteli dve godine“.Prema njegovim rečima, letenje je bezbednije od odlaska u supermarket, jer niko nije dobio koronu u avionu. On smatra da će avio-kompanije morati da snize cene karata kako bi ponovo privukle putnike nakon prekida putovanja zbog pandemije.

U bazi u Beogradu se nalaze dva aviona erbas A320 koji lete do 12 destinacija u Evropi, dok liniju ka Londonu obavlja avion iz engleske baze. Nedavno je najavljena nova linija do Salcburga, koju će obavljati avion iz tamošnje skoro uspostavljene baze.

Od jula će beogradska baza biti jača za jedan novi erbas A321, a u periodu od 16. do 18. jula biće pokrenuto i devet novih linija – za Brisel, Barselonu, Fridrihshafen, Keln, Oslo, Milano, Hamburg, Turku u Finskoj i Lisabon. Avioni do Fridrihshafena, Hamburga i Kelna leteće tri puta nedeljno, a za ostale destinacije dva leta nedeljno.

Karte su već u prodaji za sve destinacije, a cene su od 19,99 evra za jedan smer sa svim taksama na liniji do Osla i od 24,99 evra na ostalim linijama osim do Lisabona, do koga će karta koštati 29,99 evra.