Početna Informacije Grad Beč ponovo finansira deci i omladincima boravak preko raspusta u odmaralištima...

Grad Beč ponovo finansira deci i omladincima boravak preko raspusta u odmaralištima u Austriji

Jedno od odmarališta kod Salcburga
Foto: http://www.wijug.at

Bečke porodice i samohrani roditelji sa manjim prihodima, mogu ponovo da za malo novca svoj odmor da provedu sa decom. Udruženje Bečki oporavak za omladinu (Verein Wiener Jugenderholung), koje organizuje letnji rekreativni odmor  nudi različite ponude za jul i avgust od 8, 11 i 12 dana. Za decu do 18 godina smeštaj, put, pun pansion i izleti su plaćeni a roditelji koji bi pratili decu treba da izdvoje 13,7 evra po danu kao i da licu mesta plate izlete.

Deci se nudi raznolik program odmora sa mnogobrojnim ponudama kao što su sportski i avanturistički kampovi, odmor na seoskim gazdinstvim, kursevi jahanja i streljaštva. Porodice, koje prvi put koriste ovu ponudu, imaju prednost prilikom prijave. Slobodnih mesta još uvek ima. Dodatna obaveštenja http://www.wijug.at/angebot/familienurlaub/
Prilikom prijavljivanja porodice sa nižim primanjima manjim od 1730 evra su u obavezi da donesu potvrdu o primanju. Ponude za ovakvu vrstu odmora su povoljne i decu čiji roditelji zarađuju više, kao i za same roditelje.