Početna Najave Prosvjeta iz Štutgarta organizuje sastanak 5. jula

Prosvjeta iz Štutgarta organizuje sastanak 5. jula

Predstavnici Srpsko prosvetnog i kulturnog društva Prosvjeta iz Štutgarta u Nemačkoj sa radošću obaveštavaju da će nakon popuštanja mera uvedenih zbog pandemije izazvane korona virusom u nedelju 5. jula moći da održe sastanak. Početak je planiran u 14 časova a mesto održavanja je u Reinsburgstr. 46 u Štutgartu.

Zastava Prosvjete, ogranka u Nemačkoj
Foto: arhiva D. Burazor – Aslanidu

Dnevni red će sadržati izveštaj za vreme korone, plan rada do kraja godine, finansijsko stanje, izveštaj sa učešća na sajmu knjiga u Frankfurtu kao i na Oktobarskom susretu pisaca takođe u Frankfurtu.

Prosvjetin odbor u Nemačkoj organizuje zajedno sa ogranom u Grčkoj Septembarske susrete pisaca na Krfu. Trenutni plan održavanja ove manifestacije je 24. septembar i potreban je dogovor kako ovu manifestaciju što bolje realizovati. Svi predlozi su dobro došli. Svi koji budu želeli mogu prisustvovati pesničkim susretima. Predsednica društva Desa Burazor Aslanidu moli sve koji žele da prisustvuju ovom sastanku da se prijave do 1. jula na ovaj broj. Ona ističe da je obavezan dolazak sa maskom. Inače sastanak je ne samo za članove Prosvjete već i za prijatelje ovog udruženja.