Početna Kultura Raspisan Konkurs za nagradu „Stevan Sremac“ za humorističko – satirična dela za...

Raspisan Konkurs za nagradu „Stevan Sremac“ za humorističko – satirična dela za autore iz Srbije i inostranstva

Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar u okviru kulturne manifestacije – Bal u Elemiru – Sremčevi dani, raspisuju 15. po redu konkurs za književnu nagradu Stevan Sremac. Konkurs se dodeljuje za dela humorističko-satiričnog žanra (proza, poezija, aforizmi). Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva. Nagrađeni autori na prethodnim konkursima takođe mogu ponovo učestvovati. Radovi ne smeju biti već objavljeni i moraju biti potpisani imenom i prezimenom autora. Rad takođe mora da sadrži podatke autora – adresu i broj telefona.

Kriterijumi konkursa nalažu da obim proznog treba da bude do 12 strana (slova veličine 10pt), dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama. Broj aforizama je ograničen na obim od deset strana.

Radove slati isključivo u štampanoj formi na adresu: Mesna zajednica Elemir, ul. Žarka Zrenjanina br. 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs Bal u Elemiru 2020“.

Žiri u sastavu Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša će izabrati najbolja dela. Uručenje nagrada biće organizovano u Elemiru 5. septembra 2020. godine, u okviru programa manifestacije Bal u Elemiru – Sremčevi dani.  Dodeliće se tri nagrade: prva u iznosu od 50.000,00 dinara, druga od 30.000,00 i treća od 20.000,00 dinara.