Početna Škola Kraj školske godine u srpskoj školi u Berlinu

Kraj školske godine u srpskoj školi u Berlinu

Učenici Srpske škole Sveti Sava sa protojejerom – stavroforom Draganom Sekulićem, nastavnicom srpskog jezika Anom Kojadinović
i nastavnikom veronauke Predragom Jankovićem
Foto: arhva SPC Berlin

Minulog vikenda, učenicima Srpske dopunske škole Sveti Sava pri crkvi Vaskrsenja Hristova na Tempelhofu, u Berlinu, dodeljena su svedočanstva o završenoj školskoj godini. Protojerej-stavrofor Dragan Sekulić se pozdravnim rečima obratio prisutnima, roditeljima i deci, poželevši im dobrodošlicu i iskazavši žaljenje zbog preranog završetka školske godine i obustave nastave usled nemilih okolnosti, koje su zadesile ceo svet. On se ujedno zahvalio svima koji su pohađali srpsku školu, kao i onima koji „brinu o srpskom jeziku  i sveukupnom identitetu“. Sveštenik Sekulić je pozvao je prisutne „da ostanu na putu vere i znanja, jer samo tako se može odoleti svim iskušenjima i sačuvati od zaborava“.

Roditeljima i učenicima su srdačnu dobrodošlicu poželeli i nastavnik veronauke, Predrag Janković, i nastavnica srpskog jezika i književnosti, Ana Kojadinović. Oboje su se zahvalili na dolascima i trudu koji su svi zajedno ulagali kako bi đaci učili srpski jezik i tako doprineli njegovom širenju i očuvanju.

Dodeljena svedočanstva za kraj školske godine
Foto: arhiva SPC Berlin

Posebno su pohvaljene učenice Sofija Dimitrieski i Ognjenka Kojadinović, koje su u dogovoru sa svojom nastavnicom Kojadinović su nagrađene na Konkursu Dani ćirilice – Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Svedočanstva su podeljena a ova neobična školska godina će ostati upamćena ne samo po nastavi na daljini nego i po mnogim izazovima koja su pratila nastavu. Iako doleli svedočanstva za kraj školske godine nisu mogli svi da prisustvuju proveden je lep i prijatan dan u dvorištu crkve uz lepo druženje i razgovor pred letnji raspust.