Početna Najave Besplatan tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa

Besplatan tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa

U okviru projekta „Učenje srpskog jezika kao zavičajnog kroz onlajn kurs 2020“, udruženje Akademska srpska asocijacija poziva pripadnike srpskog rasejanja starosti od 15 do 19 godina da se prijave na besplatan individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa.

Tromesečni kurs srpskog jezika
Foto: arhva Akademska srpska asocijacija

Kurs se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i nastavlja se sa popularizacijom i daljom realizacijom onlajn nastave. Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika u rasejanju preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa omladini iz dijaspore.

Srbi iz dijaspore starosti od 15 do 19 godina mogu se do 19. jula 2020. prijaviti na besplatan tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa, na kome će im mentori biti akreditovani predavači Akademske srpske asocijacije od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Uslov za prijavu je da učenici dosad nisu prošli obuku učenja srpskog jezika kao zavičajnog preko Skajpa.

Cilj projekta je upotreba, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta i to kroz držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa omladini iz dijaspore od strane akreditovanih predavača Akademske srpske asocijacije.

Početak nastave planiran je za 10. 08. 2020, a završetak za 31. 10. 2020. godine. Nakon završetka kursa polaznici će dobiti sertifikat o pohađanju kursa koju izdaje Akademska srpska asocijacija.

Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore predavač i učenik. Akademska srpska asocijacija će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.

Svi zainteresovani mogu da popune prijavu direktno na sajtu https://asasocijacija.com/prijava-za-besplatan-kurs/  (Prijava za besplatne časove) Na osnovu prijava Akademska srpska asocijacija će odrediti parove predavač – učenik. Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom, dobru internet vezu i osnovno znanje engleskog jezika i želju za učenjem. Za više informacija možete se obratiti udruženju Akademska srpska asocijacija na imejl adresu asasocijacija@gmail.com