Početna Najave Deseti po redu Dan Nikole Tesle u Nijagari obeležava se uz mere...

Deseti po redu Dan Nikole Tesle u Nijagari obeležava se uz mere prilagođene pandemiji

Dan Nikole Tesle
Foto: arhiva Srpske škole Nikola Tesla u Nijagari

Deseta po redu manifestacija Dan Nikole Tesle na Trgu Nikole Tesle u Nijagari u Kanadi neće moći da se obeleži, usled pandemije virusa korona, kako je ranije planirano. Kako su istakli organizatori, članovi Srpske škole Nikola Tesla iz Nijagare „zbog produženog vanrednog stanja u provinciji Ontario do 15. jula ove godine nismo bili u mogućnosti da na način kako smo planirali organizujemo ovogodišnju manifestaciju Dan Nikole Tesle. Ove godine Srpska škola Nikola Tesla proslavlja 10 godina postojanja i 10 godina obeležavanja Dana Nikole Tesle, i zbog toga nam je još žalije što se ova manifestacije ne može obeležiti kako je i planirano. Ali trenutno je zdravlje svih nas na prvom mestu tako da moramo ispoštovati sve odluke nadležnih institucija“. Ova manifestacija se održava na dan rođena Nikole Tesle.

Za ovu manifestaciju specijalno je urađena i majica za učenice Srpske škole Nikola Tesla
Foto: arhiva SK Nikola Tesla

Organizatori su ipak dozvoli dozvolu da se danas na odgovarajući način obeležiti i ovaj Teslin Dan. U 17 časova na Trgu Nikole Tesle pored Nijagarinih vodopada polaganjem cveća na spomenik Nikoli Tesli obeležiće se 164. godišnjica rođenja, odnosno desetogodišnjica ove manifestacije. Polaganju cveća prisustvovaće i Generalni konzul Republike Srbije u Torontu Vasilije Petković i Nemanja Jevremović dugogodišnji saradnik i osnivač Kanadskog Tesla tehničkog muzeja. „Po pravilima koja su trenutno na snazi a koja se tiču okupljanja na jednom mestu, odnosno prema uputstvima koja smo dobili od Niagara Parks Commission biće dozvoljeno 10 ljudi u isto vreme pored spomenika“. Svi ostali koji žele mogu da se pridruže uz pridržavanje propisanih mera razmaka od 2 metra.

Profesionalni fotograf će biti pored spomenika od 17-18:30 časova, tako da kad god želite u tom periodu možete da dođe sa svojom porodicom i dobiće besplatnu fotografiju kao uspomenu na ovaj dan. „Iskreno se nadamo da će ukupna situacija biti mnogo bolja sledeće godine i da će nam dozvoliti da sve ono što smo planirali ove godine to ostvarimo naredne“, istakli su organizatori