Početna Kultura Virtuelna proslava Teslinog rođendana

Virtuelna proslava Teslinog rođendana

Foto: Teslina naučna fondacija

Teslina naučna fondacija iz Filadelfije organizuje virtuelno obeležavanje 164 godine od rođenja najvećeg srpskog i jednog od najvećih svetskih naučnika svih vremena. Proslava će se održati putem konferencije koja danas u subotu 11. jula, sa početkom u 21 sat po srpskom vremenu, odnosno u 15  EDT (GMT-4). Prezentacija će trajati 90 minuta a poziv na virtuelnu proslavu upućen je putem Zoom aplikacije. Biće prikazano niz prezentacija i demonstracija u znak poštovanja života i zaveštanja srpskog genija u modernoj nauci i obrazovanju.

Programom su obuhvaćeni sledeći sadržaji:

– uvod u Teslinu naučnu fondaciju: rad i misija

– čitanje deklaracije o nezavisnosti energije

– demonstracija pokretnih grafika i prezentacija rada studenata

– osnivanje Teslinog kluba u vašoj školi

– gost predavač profesor Majkl Pravica: kako Tesline ideje mogu da pomognu rešenju COVID-19

– uživo: pitanja i odgovori

U pozivu Tesline naučne fondacije navode se reči profesora Majkla Pravice: „Nikola Tesla je naučio svet o važnosti rezonance u prirodi. Kao kada se otvore vrata sa pravim ključem, znajući i primenjujući rezonancu frekvencije prirodnih sistema, mogli bismo da omogućimo dramatične promene u tim sistemima za bolje ili za gore. Za poslednja tri meseca, radio sam na razvijanju tri ideje koje se odnose na poraz novog korona virusa i pomoć pacijentima koji pate od COVID-19. Koristim rezonantne rendgenske zrake i zvučne talase kao sredstvo za oštećenje korona virusa u nadi da će stvoriti visoko kvalitetnu vakcinu i pomoći poboljšanju funkcije pluća kod pacijenata sa COVID-19. Ovaj razgovor će opisati ove ideje i počeće razgovor o tome kako se ove ideje odnose prema Teslinim konceptima rezonancije“.

Profesor Majkl Pravica je eksperimentalni fizičar kondenzovane materije i spektroskopist koji je dobio svoju fakultetsku diplomu od Kaltek-a (California Institute of Technology), a masters i titulu doktora nauka na Harvard univerziteta. Profesor je fizike na Nevada univerzitetu u Las Vegasu gde radi na korisnim tvrdim rendgenima, fotohemiji kao sredstvu za pokretanje nove hemije korišćenjem visokih stepena jonizujućih i vrlo prodirujućih svojstava tvrdih rendgenskih zraka.

Svi koji žele da se pridruže ovog događaju mogu da to urade preko ovog linka

Za portal Rasejanje.info Predrag Karasović