Početna Događanja U Dortmundu održan prvi humanitarni turnir u Nemačkoj „Igraj za Kosmet“

U Dortmundu održan prvi humanitarni turnir u Nemačkoj „Igraj za Kosmet“

Pobednici humanitarnog turnira „Igraj za Kosmet“ u Dortumundu
Foto: Vuk Marković

Humanitarni turnir „Igraj za Kosmet“ održan je po prvi put u Dortmundu, u dvorištu crkve Svetog apostola Luke, na Petrovdan, 12.jula. U najgorim uslovima, zbog trenutne situacije sa virusom korona, oko 200 ljudi je prepoznalo značaj ove humanitarne akcije, koja, kao i sve ostale prethodne imaju za cilj da pomognu našem narodu na Kosovu i Metohiji.
Sakupljeno je 2,655,20 evra. Novac će biti namenski utrošen, a uskoro će biti i objavljen za šta.

Humanitarni turnir održan je u pikadu, stono tenisu i stoni fudbalu.

Zoran Stanković osvojio je prvo mesto u pikadu, drugi je bio Zoran Stanišić a treći Marko Gluščević. U stono tenisu Ivan Majovski je bio prvo, drugo mesto je pripalo  Stevi Radmiloviću a treće Miljanu Stanojkoviću. U stono fudbalu prvi su bili Miroslav Milićević i Vuk Marković, drugi Boban Pajdić i Dalibor Dimitrijević a treći Zoran Stanković i Milomir Mihajlović.

U okviru turnira prodavali su se slatkiši, palačinke i bakin kolač, a prihod od 316 evra biće namenjen za izgradnju igrališta u dvorištu crkve Svetog apostola Luke. Iskrenu zahvalnost upućujemo svim vernicima, učesnicima, a posebno ocu Danilu Dangubiću, bez čije pomoći turnir ne bi bio ni održan. Nadamo se da će se ove akcije nastaviti i ubuduće i pozivamo i druge gradove da nam se pridruže.

Za dobru organizaciju turnira odgovorni su Filip Filipović, Maja Bulatović, Monika i Maja Baštinac, Stevo Radmilović, Miroslav Milićević, Anđela Dangubić, Aco Luka Radenković, Jelena Čitanov,  Nikola Erak, Jovana Marković, Vuk Marković, Bojana Mihajlović, Milena Rašić, Marko Ćetković, Anastasija Radenković, M. Baštinac i moja malenkost.

Anastasija Radenković, Marko Cvetkovic Žani-Ana Radmilović i Luka Radenković
Foto: Vuk Marković

Za portal Rasejanje.info Žani-Ana Radmilović