Početna Događanja Uplaćen novac za Bogorodicu Ljevišku

Uplaćen novac za Bogorodicu Ljevišku

Potrvda o uplati
Foto: arhiva HO Svi za Kosmet

Predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet obaveštavaju sve svoje donatore da je novac za obnovu Bogorodice Ljeviške u Prizrenu, koji je prikupljen u okviru Vidovdanske akcije, prebačen je na račun prizrenske crkvene opštine.

„U pitanju je iznos od 2.600.000,00 dinara (22.000 evra), dok je ostatak novca utrošen na već najavljeno pomaganje narodnih kuhinja i porodice Mitrović iz sela Grace. Želimo da sa vama podelimo neizmernu sreću i blagoslov što smo svi zajedničkim snagama ugradili deo sebe u ovu čuvenu i veliku svetinju Bogorodicu Ljevišku. Slava Bogu i hvala svima vama koji ste na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji i ukazali nam poverenje i čast da se sa vama okupimo oko ove lepe ideje“, istakli su članovi humanitarne organizacije Svi za Kosmet.

Oni ističu da će javnost biti obaveštena na šta su konkretno utrošena novčana sredstva, „čim se realizuju ideje i planovi koje imamo sa starešinom crkve ocem Đorđem Stefanovićem, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo na blagoslovu i lepoj saradnji. Nema predaje, sa reči na dela, Svi za Kosmet!“, naglasili su predstavnici organizacije Svi za Kosmet.

Obnavlja se crkva Bogorodice Ljeviške u Prizrenu

U međuvremenu je pokrenuta nova akcija skupljanja prikupljana školskog pribora za srpsku decu na Kosovu i Metohiji.