Početna In Memoriam Za Nebojšom i Željkom Milosavljević iz Laćaka tuguju i u Hajlbronu u...

Za Nebojšom i Željkom Milosavljević iz Laćaka tuguju i u Hajlbronu u Nemačkoj

Danas je parastos u 18 časova u crkvi, a u prostorijama Šumadije skupljanje novčanih sredstava za njihovu decu

Nebojša Milosavljević koji je zajedno sa suprugom Željkom prošle subote nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Šapca, bio je član Srpskog kulturnog i sportskog centra (SKSC) Šumadije iz Hajlbrona.  Do 2002. godine, dok je bio u Hajlbronu, Nebojša je igrao folklor u čuvenoj Šumadiji. Uvek nasmejan, vedrog duha i stalno spreman na šalu. Takav je bio i tako će svima koji su ga poznavali, družili se sa njima i igrali, ostati u sećanju. Još tada njegovim saigračima u Šumadiji je teško palo kada je rešio da se vrati za Srbiju. „Igrao je sa nama Igre iz Krajišta, koje smo izveli na Evropskoj smotri srpskog folklora u Mađarskoj u Desci“, prisećaju se članovi SKSC. „Divna osoba o kojoj se samo u superlativu pričalo. Znamo da je Željku upoznao u Srbiji i da su bili srećna porodica“.
Vest o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kome je izgubio život zajedno sa Željkom ostavila je ih u neverici.
Velika tuga za sve a ponajviše za njihova dva sina, koja su ostala bez oba roditelja. „Mi kao društvo imamo želju i dužnost da pomognemo njihovoj deca“, istakli su članovi SKSC Šumadija iz Hajlbrona. Danas od 17 – 20 časova prostorije SKSC Šumacija u Weststr. 53 će biti otvorene za sve koji žele da se upišu u knjigu žalosti kao i da doniraju novčana sredstva za maloletne sinove.  Zbog pandemije izazvane virusom korona mole se svi koji dođu da dolaze pojedinačno, drže razmak i da nose maske.
Takođe danas će se u 18 časova održati parastos u crkvi Peterskirsche u Goppelstr. 3, koji naši vernici koriste. I tu se moli svi koji dođu da se pridržavaju propisanih mera.

21. jula 2002. godine igrači Šumadije iz Hajblrona organizovali su Nebojši (u sredini bela majica) ispračaj
zbog njegove odluke da se vrati u Srbiju
Foto: Fejsbuk stranica igrača Šumadije



Nebojša i Željka Milosavljević poginuli su prošlog vikenda na pružnom prelazu u mestu Zminjak kod Šapca. Njihovo dvoje maloletne dece je sa povredama tada prebačeno u Urgentni centar šabačke bolnice. Željka i Nebojša su sahranjeni u sremskom selu Laćarak u kome su živeli. Deca su tek juče otpuštena iz bolnice. Živeće u porodičnoj kući sa Nebojšinim roditelja i sestrom, kao i sa sestričinom.

Teretni voz sa 24 vagona u kompoziciji je naleteo na sivi ford fokus smreskomitrovičke regisracije u kome se nalazila porodica, koja se vraćala sa odmora, provedenog u obližnjoj Banji Koviljači. Neposredno pre saobraćajne nesreće Željka je na svom Fejsbuk profilu postavila fotografije na kojima su supružnici i njihova deca bila vidno srećna.