Početna Događanja Pomoć za svoj narod ponovo stigla iz Italije i Slovenije

Pomoć za svoj narod ponovo stigla iz Italije i Slovenije

Članovi HO Srpska solidarnost
Foto: arhiva S. solidarnost

Humanitarna organizacija (HO) Srpska solidarnost iz Beograda se zahvaljuje svojim prijateljima iz (HO) Koreni Italija, Savezu Srba u Italiji i Savezu Srba Slovenija, koji su sakupili i uplatili na račun njihove organizacije  2.922,60 evra. Od tih para realizovano je nekoliko akcija.

Hiljadu evra je prosleđeno udruženju Car Lazar iz Prilužja za kupovinu i podelu 30 paketa za najugroženije porodice na Kosovu i Metohiji. Nebojša Zdravković je kupio, pripremio i podelio pakete. 900 evra je upotrebljeno za kupovinu zaštitnih vizira za Klinički centar Banja Luka i Klinički centar Gračanica koji su im isporučeni. I sa preostalom sumom od 1022 evra je potpomognut zajednički projekat „Voda solidarnosti” u okviru koga je obezbeđena pijaća voda za osnovnu školu Trajko Perić u Rajanovcu, za seosku ambulantu, hram sv. Nikole i za seosku česmu.

„Još jednom​ je pokazano da Srbi kada se udruže mogu mnogo toga da urade. Ovom prilikom se zahvaljujemo donatorima i nadamo se da ćemo nastaviti sa realizacijom još mnogo uspešnih projekata. Naše malo je nekome mnogo!“ poručeno je iz HO Srpska solidarnost.