Priključite se akcijama HO Srbi za Srbe


Mogućnost doniranja za HO Srbi za Srbe
Foto: arhiva HO Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe nastala je 2005. godine, kao ideja srpskog naroda u rasejanju da se okupi oko plemenitih ciljeva, tačnije, „oko projekata pomoći socijalno ugroženim višedetnim srpskim porodicama širom Balkana“. Okosnicu organizacije čine mladi i energični ljudi, okupljeni zajedničkom vizijom pomoći onima koji su blagosloveni brojnim potomstvom, svesnih da svakom ko ne živi u materijalnom izobilju i mala pomoć znači puno. Izborom imena, osnivači su opisali i misiju koju čine samo tri reči – Srbi za Srbe.

Uz prepoznatljiv slogan – Deca su naša budućnost – organizacija Srbi je Srbe je, od 2005. godine, prikupila pet miliona evra pomoći i pomogla više od 2600 porodica sa više od 13.500 dece. Donatori su iz celog sveta. Organizacija je zvanično registrovana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Švedskoj, a u planu je otvaranje i brojnih predstavništava u drugim državama. „Pored direktne materijalne pomoći porodicama, u više navrata pomoć je pružana i narodnim kuhinjama, porodilištima, bolnicama, osnovnim i srednjim školama, univerzitetima i drugim institucijama koje svakodnevno brinu o zdravlju i obrazovanju dece“, istakli su u humanitarnog organizaciji Srbi za Srbe.

Od januara 2006. pa do 10. avgusta ove godine uskupno prikupljeno 5000000 evra
Foto: arhiva HO Srbi za Srbe

„Zahvaljujući brojnim donatorima širom sveta, više stotina porodica danas živi u toplim domovima, imaju nova kupatila, struju i vodu, belu tehniku, krovovi više ne prokišnjavaju… Mnogo je dece koja su prvi put dobila svoju sobu, krevet, radni sto, plakar, igračku, kompjuter. Mnogo je roditelja koji danas imaju mogućnost da svojoj deci obezbede čašu svežeg mleka, koji imaju plastenik, traktor sa priključcima, sa kojim obrađuju zemlju i sa kojim zarađuju za porodicu. Mnogo je porodica koje su dobile novu nadu, obnovile veru i dobile snagu da se bore tu gde jesu, na svojim vekovnim ognjištima, za sebe i za svoje potomstvo“, naglašeno je u HO Srbi za Srbe.

Cilj organizacije je da okupi desetine hiljada donatora iz celog sveta, koji će redovnim mesečnim donacijama pomagati dobrotvorni rad i obezbeđivati neophodnu socijalnu i ekonomsku pomoć za ugrožene višedetne porodice širom Balkana.

U Minhenu sprovedena akcija „Od vrata do vrata“ i za vikedn sakupljeno 695 evra
Foto: arhiva HO Srbi za Srbe

„Transparentnost je jedna od odlika humanitarne organizacije Srbi za Srbe, tako da na našem sajtu www.srbizasrbe.org možete pronaći sve porodice kojima je do sada pomognuto i pogledati sve račune i izvještaje za sprovedene akcije“, naglasili su u organizaciji istakavši da njihova misija ne bi bilo moguća bez dragih mnogobrojnih donatora, „koji su prepoznali našu ideju i misiju, te se uverili da zajedničkim snagama možemo učiniti mnogo toga“

Ogranak ove organizacije u Nemačkoj uspešno je realizovao minulog vikenda prvu akciju nazvanu „Od vrata do vrata“ u Minhenu. Zainteresovani su mogli da naruče proizvode, koji se nalaze u humanitarnom butiku i tako podrže rad  humanitarne organizacije Srbi za Srbe. „Zbog globalne pandemije koja je onemogućila održavanje mnogobrojnih humanitarnih turnira kako u Nemačkoj tako i širom sveta, došli smo na ideju da organizujemo humanitarnu akciju u skladu sa trenutnim epidemiološkim preporukama.

Volonterskim zalaganjem majice i ostali proizvodi su dostavljani na kućne adrese naših dragih donatora i ljudi dobrog srca, tako da je tokom akcije „Od vrata do vrata“ u Minhenu skupljeno 695€, istakla je Nataša Malešević. „Veliko hvala svima koji su učestvovali u ovoj akciji i kao u uvek podržali naš rad. Hvala Minhen!  U naredom periodu očekujemo i druge humanitarne akcije. Borba za bolje sutra porodica na Balkanu ne prestaje, jer deca su naša budućnost!”, dodala je ona.