Početna Najave Tvoje malo, nekome je mnogo – akcija prikupljanja školskog pribora u Sloveniji

Tvoje malo, nekome je mnogo – akcija prikupljanja školskog pribora u Sloveniji

Foto: arhiva KUD Božur Ljubljana

Kulturno umetničko društvo Božur iz Ljubljane u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Ljubljana, organizacijom Naša mreža i Savezom Srba Slovenije organizuje humanitarnu akciju u kojoj će se sakupljati školske potrepštine za decu iz porodica slabijeg imovinskog stanja. „Pomozi onima kojima je pomoć potrebna! Odazovi se našoj akciji! Želimo da sakupimo što veću količinu školskog pribora (sveske, pernice, bojice, blokovi, torbe,…) Pomoći možeš na više načina: 1. kupi i donesi novi pribor, 2. donesi svoj dobro očuvan korišćen pribor ili 3. doniraj novac za kupovinu pribora”, poručili su organizatori.

Oni su istakli da će se tokom akcije paziti na sva ograničenja u vezi sa propisima, zbog pandemije izazvane korona virusom.

Pribor se može donirati u nedelju 23. i 30. avgusta od 10:00 do 11:00, ispred Parohijskog doma SPC Ljubljana. U slučaju, da termin ne odgovara, svi zainteresovani mogu kontaktirati organizatore i mogu ugovoriti individualnu dostavu pribora.

„Porodice koje žele da im pomognemo treba da nas kontaktiraju sa informacijom šta od pribora njihovoj deci treba. Možete nam se obratiti direktno preko telefona 041 323 265 Teta Mira ili 051 808 298 Milan. Pozivamo vas takodje da obavestite vaše prijatelje, za koje mislite da će im pomoć dobro doći, te da ih ohrabrite da nam se jave“, istakli su iz KUD Božur.

Takođe organizatori mole sve koji budu predavali pomoć da pribor donesu u zatvorenoj kesi i da u prilikom predaje nose maske. Takođe i osoba koja bude primala pribor će nositi masku i rukavice.

Novac se može donirati na licu mesta. Za  njega će se dobiti potvrda i osoba će biti upisana u spisak kao donator. „Svaki donator dobiće svoj broj, a iznos novca koji je uplaćen biće objavljen javno, bez imena i prezimena. Na kraju akcije, sav novac će biti upotrebljen za školski pribor i račun nabavke će takođe biti javno objavljen. Budimo humani i pomozimo onima kojima je pomoć potrebna“, naveli su organizatori.