Početna Događanja Poseta srpske ambasadorke Janković Bavarskoj i susret sa predstavnicima rasejanja

Poseta srpske ambasadorke Janković Bavarskoj i susret sa predstavnicima rasejanja

Ambasadorka Republike Srbije u Berlinu dr Snežana Janković u poseti Bavarskoj sa državnim ministrom dr Florijanom Hermanom
Foto: arhiva Ambasada Srbije u Berlinu

Dr. Snežana Janković ambasadorka Republike Srbije u Nemačkoj, boravila je u zvaničnoj poseti Bavarskoj. Imala je niz susreta sa predstavnicima vlasti Bavarske i privredne komore. Prvi razgovor bio je sa dr Florianom Hermanom, državnim ministrom u Vladi Bavarske za savezna i evropska pitanja i medije. Razgovarano je o daljem unapređenju inače odličnih odnosa, posebno u ekonomskoj sferi, između Srbije i Bavarske. Dr. Janković se susrela i sa dr Eberhardom Zaseom, predsednikom Privredne komore Minhena i Gornje Bavarske i obišla kompaniju MTU Aero Engines.

U generalnom konzulatu Republike Srbije u Nemačkoj priredila je i prvi zvanični prijem za predstavnike srpkog rasejanja. Zbog strogih epidemoloških propisa sastanku je moglo da prisustvuje samo deset osoba. Ona je želela da čuje stavove, probleme i želje srpske zajednice u Bavarskoj kao i da sa njima razmeni iskustva i ideje.

Ambasadorka Snežana Janković je istakla da je važno da Srbi u rasejanju budu umreženi i da se napravi još jača srpska zajednica. Ona je obećala da će ovakva vrsta druženja postati tradicija i da će po završetku pandemije biti organizovan prijem za mnogo veći broj članova srpske zajednice u Bavarskoj, kao i u ostalim nemačkim pokrajinama.