Početna Događanja Dar od srca deca – deci za Savindan

Dar od srca deca – deci za Savindan

Želja da se na Savindan 2021. podeli 400 paketića
Foto: arhiva Radosti moja

Jedanestu godinu za redom članovi hrišćanske humanitarne zajednice Radosti moja iz Štutgarta u Nemačkoj organizuju akciju deljena Svetosavskih paketića za srpske mališane na Kosovu i Metohiji. Vođeni rečima čuvenog srpskog pesnika Duška Radovića da „naše malo može biti mnogo za one koji nemaju nimalo“ sa velikom radosti se spremaju ovi paketići. Iz godine godinu broj paketića je veći kao i broj srpske dece na Kosovu i Metohiji. Ova tradicionalna dobrotvorna akcija se upućuje u vidu slatkih paketića, odevnih predmeta, hrane, higijenskih artikala, školskog pribora uključujući tablete/laptopove/elektroniku i razne stvari za potrebu školovanja dece, novčana pomoć manastirima. „Namera je da se obradujemo 400 dece zajedno sa njihovim porodicama, škole i manastire“, poručili su iz humanitarne hrišćanske zajednice Radosti moja.

Kao i prethodnih godina paketići će biti identični podeljeni za devojčice i dečake i određeno starosno dobra. Priprema paketića i pomoći se realizuje u saradnji sa veletrgovinom Trgojug iz Čačka. Podršku svih ovih godina hrišćanska zajednica je imala od eparhije Raško-prizrenske i kosovometohijske, manastira Visoki Dečani kao i narodne kuhinje Majka devet Jugovića.

Predložena donacija po detetu iznosi 25 evra. Akcija traje do 15. januara.  
Ovoga puta pomoć će ići Narodnim kuhinjama u Gračanici, Domu za nezbrinutu decu u Gračanici, u Orahovac, Veliku Hoču, Goraždevac, Osojane i Vidanja, u Dečane, Đakovicu, Pećku Patrijaršiju, Bogosloviju u Prizrenu, crkvu sv. Arhangeli kod Prizrena, hram Bogorodica Ljeviška u Prizrenu, u Istok, Opaške Koš i Devič.

Broj računa za uplatu:
Bank fuer Sozialwirtschaft

BIC: BFSWDE33STG

IBAN: DE61601205000008739300
Naznaka: Dar od srca deca – deci