Početna Događanja Tri učenice Nataše Milenković nagrađene na književnom konkursu „Radovićev venac“

Tri učenice Nataše Milenković nagrađene na književnom konkursu „Radovićev venac“

Tri učenice nastavnice Nataše Milenković, koja predaje u pet gradova (Sindelfigen, Rojtlingen, Kalv, Kirhajm Tek i Ajslingen) u srpskim dopunskih školama u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg osvojile su nagrade na književnom konkursu „Radovićev venac“. Tema konkursa je bila „A da budemo malo smešni“. Tema je kako navodi nastavnica Milenković inspirisala učenike da na maštovit i originalan način iskažu svoje misli, osećanja, kao i ljubav prema srpskom jeziku i ćirilici.

„Učenici rado učestvuju na književnim i likovnim konkursima. Raduju se diplomama, zahvalnicama, pohvalnicama i knjigama koje su dobili na konkursima proteklih godina. Na ovogodišnjem konkursu „Radovićev venac“ nagrađene su Jovana Milinković, Jovana Vujić i Sara Milenković. One su i ranije bile učesnice  brojnih konkursa i dobijale nagrade u vidu diploma i knjiga. To ih je motivisalo da nastave da pišu i dalje“ rekla je nastavnica Milenković. Ona je dodala da učestvovanjem na konkursima „ne samo da se razvija takmičarski duh, već se i učenici podstiču na čitanje. Na taj način bogate rečnik, proširuju znanje i neguju srpski jezik. Učenice su veoma srećne jer su njihovi radovi ušli u zbornik najboljih radova. Veoma sam ponosna na njih, njihov rad i napredak“, dodala je nastavnica.

Jovana Milinković je istakla da se veoma raduje nagradi i da će nastaviti da piše na srpskom jeziku i ćirilici. Voli ćirilicu i rado čita knjige na srpskom jeziku. Dodala je da su njeni roditelji veoma ponosni na nju.

Jovana Vujić je do sada više puta nagrađena i ovom prilikom je istakla da je srećna i ponosna i da će nastaviti da neguje srpski jezik.

Sara Milenković je u poslednjih šest godina osvojila desetak nagrada na književnim konkursima. Rado je pohađala srpsku školu. Voli da piše pesme i priče, a nagrade su je dodatno motivisale za pisanje i učestvovanje na konkursima.

„Neizmerno sam srećna i ponosna jer je uočen rad, trud, ali i kvalitet radova mojih učenika. Od prvog dana mog rada u dijaspori trudila sam se da kod učenika negujem ljubav prema domovini Srbiji, kulturi, tradiciji i istoriji. Oni rado dolaze na nastavu, vole svoj maternji jezik, rado čitaju, ali i pišu na ćirilici. Pisanje za njih nije napor, već zadovoljstvo i igra rečima“, pojasnila je, ponosna na svoje đake, nastavnica Milenković.