Početna Škola Otvoreno novo odeljenje srpske škole u Maintalu u nemačkoj pokrajini Hesen

Otvoreno novo odeljenje srpske škole u Maintalu u nemačkoj pokrajini Hesen

Nastavnica Bojana Rakonjac raduje se nastavi i podučavanju novih đaka u Maintalu
Foto: arhiva B. Rakonjac

Lepa vest za Srpsku školu u nemačkoj pokrajini Hesen i uopšte dolazi iz Maintala, gde počinje sa radom novo odeljenje. U Maintalu se, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sprovodi dopunska nastava na srpskom jeziku, za decu od 7 do 14 godina koja žele da uče srpski jezik, upoznaju srpsku tradiciju, kulturu i steknu osnovna znanja iz nacionalne istorije i geografije. Odobrena je učionica u školi Albert Ajnštajn u Maintalu, ponedeljkom od 15:00 do 17:30“ istakla je nastavnica Bojana Rakonjac.

Nastava se trenutno odvija onlajn, kao i ostala nastava dopunske škole u pokrajini Hesen.

„U dopunskoj školi se pohađaju sledeći predmeti:

Srpski jezik i kultura

Moja domovina

Osnove kulture srpskog naroda

Na kraju školske godine, učenici koji završe razred dobijaju đačku knjižicu sa ocenama (1-5), a na kraju školovanja i uverenje (ranije svedočanstvo) o završenom školovanju.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije obezbeđuje sredstva za realizaciju nastave, tako da učenici ne plaćaju školarinu.

U toku godine se, shodno željama i potrebama učenika i roditelja, organizuju slobodne aktivnosti (izleti, priredbe, sportski dan, radionice)“

Dodatne informacije mogu se dobiti od nastavnice Bojane Rakonjac: telefon +491773388916 ili putem elektronske pošte rakonjacbojana@gmail.com