Učenici srpske škole iz Strazbura i Kolmara poželili srećnu Novu godinu


Učenici srpske škole iz Strazbura i Kolmara u Francuskoj kojima predaje nastavnica Nataša Radojević proveli su poslednje časove u novogodišnjoj atmosferi. „U želji da što pre isprate ovu, ne tako lepu 2020. godinu, proveli su časove u novogodišnjoj atmosferi. Pričali su o tome po čemu će pamtiti ovu godinu, šta je ono najlepše što im se dogodilo i koje su to odluke koje su doneli za sledeću godinu. Uz divne note i stihove beogradske grupe Zemlja gruva svima su poželeli srećnu Novu godinu!“, zapisano je na Fejsbuk stanici Srpske škole u Francuskoj, Italiji i Sloveniji.
Uvođenjem novih mera za suzbijanje pandemije korona virusa nastava u Francuskoj dopunskoj školi se izvodi onlajn.

I u Kolmaru i u Strazburu nastava je sredom. Od 10-12 časova u Kolmaru izvodi se onlajn, dok je u Strazburu od 14-16.15 u Ecole élémentaire du Conseil des XV 2, rue de Douai, 
​67000 Strasbourg.
Zahvaljujući udruženom entuzijazmu i zalaganju g. Tasića u ime udruženja Jedinstvo i nastavnice Radojević i uz veliku podršku roditelja učenika, nastava će se i ove godine odvijati u lepoj učionici škole Conseil des XV u Strazburu.

Nastavnica Nataša Radojević je diplomirala je na Katedri za svetsku književnost sa teorijom književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu kao i na Konzorcijumu italijanskih univerziteta gde je stekla zvanje profesora italijanskog jezika i kulture za strance. Predavala je engleski i italijanski jezik u nekoliko beogradskih državnih, privatnih i internacionalnih  škola. Osim prosvete, njeno radno iskustvo obuhvata i saradnju sa brojnim izdavačkim kućama na polju prevođenja i lekture, kao i sa stranim kompanijama koje posluju u Srbiji. Od 2018. godine honorarni je nastavnik dopunske nastave na srpskom jeziku u Strazburu i Kolmaru.