Početna Događanja Pesnici udruženja Zdravko Đekić iz Vajblingena žale što ne mogu da druže...

Pesnici udruženja Zdravko Đekić iz Vajblingena žale što ne mogu da druže i obeleže Pesničku Novu godinu

Sa prošlogodišnje manifestacije Pesnička Nova godina sa kolegama iz Nemačke i Švajcarske
Foto: Rasejanje.info

Srpski pisci i pesnici okupljeni pri udruženju Zdravko Đekić iz Vajblingena kraj Štutgarta u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberga žale što u ovoj godini nisu mogli da organizuju svoje pesničke večeri. Oni su poznati po druženju i negovanju pisane reči, organizaciji pesničkih prolećnih i novogodišnjih okupljanja. Uvek im se na njihovim kulturnim manifestacijama pridruže kolege po peru iz drugih država najčešće iz Švajcarske, Francuske i Austrije kao i iz više nemačkih pokrajina.
Ovogodišnje decembarsko druženje uz Pesničku Novu godinu je moralo da se otkaže.  Prvi predsednik ovog udruženja Radovan Lepanović iz Korba, koji je poznat po nadarenosti da od svega napravi stih sastavio je i pesmu Pesnička Nova godina. Posvetio ju je ovoj nesrećnoj godini. Stihovi pesme Pesnička Nova godina glase:

Radovan Lepanović

Decembarskog ovog dana,

Dobrodošli sa svih strana,

Iz blizine, sa daleka,

Klub Bratstvo vas rado čeka:

Al na žalost

Javljam na sva zvona

Nema ništa

Ne da nam korona.

Šta možemo

Tako nam je eto,

Vidimo se

Na iduće leto.

Vaš Zdravko Đekić

Uprava i članovi literarnog udruženja Zdravko Đekić se nadaju da će se u narednoj godini održati sve planirane i željene manifestacije. Do tada će pesnici i pisci pisati nove pesme i nova dela, koja će ih njihovi prijatelji ljubitelji pisane reči sa velikim zadovoljstvom i slušati i čitati.