Evropa park iz nemačkog Rusta ponovo proglašen za najbolji zabavni park Evrope


Evropa Park ponovo proglašne za najbolji zabavni park Evrope
Foto: Evropa park

I u ovoj teškoj i veoma neobičnoj godini, kada su mnogi životi ugroženi, mnoge firme dovedene do propasti kada su ograničena druženja, viđanja, proslave i sva ona mala i velika zadovoljstva, za mnoge i dalje postoji razlog za radost. Među njima je i omiljeno mesto mnogih Evropljana, zabavni park Evropa park iz nemačkog gradića Rust nadomak Frajburga. Park je često mesto susretanja Srba iz Nemačke, Švajcarske, Austrije, Francuske, Skandinavije…. ali i iz Srbije, Amerike, Kanade, Australije. Sa druge strane za mnoge je važan poslodavac u raznim privrednim granama, tako da zapošljava veliki broj Srba.

Evropa park je ove godine poneo titulu najboljeg evropskog parka „European Star Avards“, a godinama nosi titulu i najboljeg svetskog parka. Porodica Mak u čijem vlasništvu je ovaj park kao i akva park Rulantika ne prestaje da iznenađuju idejama, gestovima, spektakularnim i porodičnim atrakcijama.  Prošle godine je otvoren akva park Rulantika. U ovogodišnjem rangiranju akva parkova našao je na drugom mestu u Evropu iza Sima parka na Tenerifi. Ako se uzme u obzir da za ovih godinu dana usled pandemije više nije radio nego što jeste, rezultat za porodicu Mak je sjajan.

U pojedinačnim ocenama porodična atrakcija Artur i Kraljevstvo Minimois je proglašeno za najbolju familijarnu atrakciju. Moćni drveni tobogan „rolerkoster“ Vodan Timburcoaster se nalazi na trećem mestu a u vodenim atrakcijama Posejdon je na osmom mestu. Vlasnik Evropa parka Roland Mak je izjavio da su svi zaposleni a prvenstveno njegova porodica srećni „zbog ovog ogromnog poverenja u kompaniju i priznanja „European Star Avards“ u nekoliko kategorija. Naša tvrdnja je bila i ostaje: Kvalitet je na prvom mestu. Veoma je gordo, da  nas je pandemija korona virusa potpuno paralizovala i da naši gosti ne mogu da uživaju u nagrađenoj ponudi. Međutim, oslanjamo se na dugoročnu budućnost zabavnih parkova. Verujemo u naš poslovni model. Imamo sjajan i efikasan higijenski koncept koji se sada veoma razlikuje od drugih zabavnih i akva parkova. Posetioci su se vrlo razumno ponašali a mi zaposleni učinili smo sve – kadrovski i finansijski – da obezbedimo higijenu“ rekao je Roland Mak naglašavajući da će tako ostati u parkovima kada ponovo budu bili otvoreni.