Početna Događanja Evropa park iz nemačkog Rusta ponovo proglašen za najbolji zabavni park Evrope

Evropa park iz nemačkog Rusta ponovo proglašen za najbolji zabavni park Evrope

Evropa Park ponovo proglašne za najbolji zabavni park Evrope
Foto: Evropa park

I u ovoj teškoj i veoma neobičnoj godini, kada su mnogi životi ugroženi, mnoge firme dovedene do propasti kada su ograničena druženja, viđanja, proslave i sva ona mala i velika zadovoljstva, za mnoge i dalje postoji razlog za radost. Među njima je i omiljeno mesto mnogih Evropljana, zabavni park Evropa park iz nemačkog gradića Rust nadomak Frajburga. Park je često mesto susretanja Srba iz Nemačke, Švajcarske, Austrije, Francuske, Skandinavije…. ali i iz Srbije, Amerike, Kanade, Australije. Sa druge strane za mnoge je važan poslodavac u raznim privrednim granama, tako da zapošljava veliki broj Srba.

Evropa park je ove godine poneo titulu najboljeg evropskog parka „European Star Avards“, a godinama nosi titulu i najboljeg svetskog parka. Porodica Mak u čijem vlasništvu je ovaj park kao i akva park Rulantika ne prestaje da iznenađuju idejama, gestovima, spektakularnim i porodičnim atrakcijama.  Prošle godine je otvoren akva park Rulantika. U ovogodišnjem rangiranju akva parkova našao je na drugom mestu u Evropu iza Sima parka na Tenerifi. Ako se uzme u obzir da za ovih godinu dana usled pandemije više nije radio nego što jeste, rezultat za porodicu Mak je sjajan.

U pojedinačnim ocenama porodična atrakcija Artur i Kraljevstvo Minimois je proglašeno za najbolju familijarnu atrakciju. Moćni drveni tobogan „rolerkoster“ Vodan Timburcoaster se nalazi na trećem mestu a u vodenim atrakcijama Posejdon je na osmom mestu. Vlasnik Evropa parka Roland Mak je izjavio da su svi zaposleni a prvenstveno njegova porodica srećni „zbog ovog ogromnog poverenja u kompaniju i priznanja „European Star Avards“ u nekoliko kategorija. Naša tvrdnja je bila i ostaje: Kvalitet je na prvom mestu. Veoma je gordo, da  nas je pandemija korona virusa potpuno paralizovala i da naši gosti ne mogu da uživaju u nagrađenoj ponudi. Međutim, oslanjamo se na dugoročnu budućnost zabavnih parkova. Verujemo u naš poslovni model. Imamo sjajan i efikasan higijenski koncept koji se sada veoma razlikuje od drugih zabavnih i akva parkova. Posetioci su se vrlo razumno ponašali a mi zaposleni učinili smo sve – kadrovski i finansijski – da obezbedimo higijenu“ rekao je Roland Mak naglašavajući da će tako ostati u parkovima kada ponovo budu bili otvoreni.